Home Uncategorized @hr I u Zagrebu predstavljen novi roman Krešimira Butkovića, Bornin vremeplov

I u Zagrebu predstavljen novi roman Krešimira Butkovića, Bornin vremeplov

0
I u Zagrebu predstavljen novi roman Krešimira Butkovića, Bornin vremeplov

Foto: Foto: Mario Ćužić

U mjesec i pol napisao sam Bornin vremeplov, kako mi je brat blizanac, Tomislav, iznenada preminuo prije više od dvije godine, tadašnji desetogodišnji moj nećak prišao nam je u suzama i rekao kako će puno učiti, bit će najbolji u školi i napravit će vremeplov s kojim će se vratiti u prošlost i još jednom zagrliti tatu. Srce mi se stegnulo tada, zagrlio sam ga i rekao da nažalost to nije moguće, ali ću ga ja vratiti u prošlost kroz knjigu i opet će moći zagrliti svog dragog tatu. Tad mi se sve otvorilo; priča se bazira na tome da Borna sa svojom prijateljicom Nikom pronalazi mogućnost pronaći vremeplov. Htio sam Bornu ”odvesti” u vrijeme kad smo njegov otac i ja bili njegovih godina i spojiti nespojivo: povezati prošlost našeg djetinjstva s njegovim djetinjstvom. – rekao je Krešimir Butković na promociji knjige u Zagrebu.

Promociju je kroz razgovor s književnikom Krešimirom Butkovićem moderirala Dijana Štambak, a na promociji je govorila i urednica romana Tajana Obradović. Krešina prijatejica, glazbenica Elma Burnić otpjevala je tri pjesme Leptirić u kosi za koji je napisala tekst i glazbu, Ako život stane za koju je Krešimir napisao tekst nakon Tomičine smrti, a Elma glazbu i U božićnoj noći, također je Krešimir napisao tekst, a Elma glazbu.

Rab danas oglas

Mladi glumci Dramskog studija Knap, Monika Haraminčić i Vedran Vitez uprizorili su dio knjige i oduševili mnogobrojne posjetitelje promocije svojim glumačkim umijećem.

Roman Bornin vremeplov ilustrirala je Lana Hudina, a knjiga je objavljena u izdanju nakladničke kuće Funditus.

  • Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA
  • Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime