logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 09 Svibanj 2017 23:29

Duhovni koncert zborova Glazbene škole I. M. Ronjgova u rapskoj ex katedrali

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U ponedjeljak 8. svibnja Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova, u sklopu programa obilježavanja Dana grada Raba, za rapsku je publiku izvela prekrasan Duhovni koncert u ispunjenoj Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Tri zbora mladih glazbenika ove glazbene škole izvela su četrnaest skladbi duhovnog karaktera, od Rachmanjinova, Mendelssohna i Mozarta do gospela, pa i do suvremenih pop hitova kao što je „Heal the World“ Michaela Jacksona.

Koncert je izvrsnom izvedbom tradicionalne duhovne pjesme "Oh Happy Day" započeo najmlađi zbor, onaj Osnovne glazbene škole I. M. Ronjgova - područnog odjela Rab pod vodstvom profesorice Danijele Škarić, a svojim su umijećem i skladom publiku nastavili darivati Mješoviti zbor Srednje glazbene škole pod vodstvom profesorice Doris Kovačić i Djevojački zbor Srednje glazbene škole I. M. Ronjgova iz Rijeke koji vodi profesor Davor Juretić.

Mlade glazbenice i glazbenici Antonela Doko, Donata Vukadinović i Jure Černeha nastupili su kao solisti Mješovitog zbora SGŠ uz klavirsku pratnju Ivora Mudrinića, dok je Djevojački zbor na klaviru pratila Antonela Doko.

Bila je to glazbena večer koja ispunja dušu toplinom, ljubavi i nadom, a svima koji su propustili sinoćnji dar za dušu preporučamo da svakako dođu na sljedeći.

Pročitano 1674 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia