logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 14 Svibanj 2017 07:34

Izložbom Nenada Marasovića započeo ljetni dio kulturnog programa u Conte Neru

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Izložbom Nenada Marasovića započeo ljetni dio kulturnog programa u Conte Neru Foto: Kristofor Gulić

Na Dan grada Raba, u utorak 9. svibnja, postavljena je izložba slika Nenada Marasovića kojom započinje ljetni dio kulturnog programa za 2017. godinu, koji će se odvijati u prostoru Lounge bara "Conte Nero", smještenom u povijesnom zdanju Kneževog dvora u gradu Rabu. izložbu je postavio Lovro Komarić, a katalog je osmislila Dubravka Kolarević - Komarić, profesorica povijesti umjetnosti.

Napisala: Dubravka Kolarević - Komarić
    Foto: Kristofor Gulić

 

Nakon uvodne riječi organizatora i predstavljanja umjetnika, izložbu je otvorio gradonačelnik Nikola Grgurić koji je posebno istaknuo važnost ovakvih umjetničkih i kulturnih događanja, ne samo zbog turista nego i nas koji živimo na otoku tijekom čitave godine.

Potom su uzvanici razgledali slike uz ugodno druženje i domjenak za koje se pobrinuo ugledni rapski ugostitelj Josip Brna.

Izložba pod nazivom Mediteranski vrtovi Nenada Marasovića inspirirana je dalmatinskim podnebljem i slikarevim otočkim korijenima. Izloženo je petnaest slika nastalih klasičnom slikarskom tehnikom ulja na platnu.

Izmišljeni kameni gradići i otoci uzdižu se usred blještavog morskog plavetnila poput dinamičnog kolopleta linija i vibrantnih boja. Slikarevo viđenje tih klasičnih primorskih motiva u oblikovnom smislu predstavlja izražajnu i uspješnu simbiozu nekoliko različitih likovnih perspektiva moderne umjetnosti. Zgusnute kompozicije oblikuju čvrste kubo-forme tvoreći prepoznatljiv labirint dalmatinskih ulica. 

Ali Marasović je prvenstveno slikar čiji je svijet satkan od boja. Gusta pastozna tvar samo se djelomično podvrgava motivu i platnu prenoseći unutarnji ritam slikarskog rukopisa.

Odnosom ovih elemenata, Marasović slijedi tradiciju ekspresivnog mediteranskog pejzažnog slikarstva s obiljem snažne i izražajne, ali i sanjarski čulne boje koja odražava životnu dinamiku i istinsku radost stvaranja.

Nenad Marasović rođen je u Zagrebu, gdje je završio studij književnosti na Filozofskom fakultetu. Ali slikarstvo za Nenad nije bilo samo mladenački hir već istinski poziv, te upisuje Visoku školu za primijenjenu umjetnost u Beču. Od tada traje njegova, danas već bogata slikarska karijera. Svoja djela djela izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama. Stalni je član HDLU-a.

Pročitano 1746 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia