logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 07 Lipanj 2017 06:25

Fotografija Adriane Kaštelan među 80 odabranih Fine Art eksponata u Blank Wall Gallery u Ateni

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
"Alice in Woonderland" Adriane Kaštelan s desne strane na zidu Blank Wall Gallery "Alice in Woonderland" Adriane Kaštelan s desne strane na zidu Blank Wall Gallery Source: Fine Art Exibition - Blank Wall Gallery, Athens Greece

O prepoznavanju Adriane Kaštelan kao izuzetno zanimljive fotografske osobnosti u svijetu fine-art fotografije, i to od strane vrhunskih kritičara i urednika renomiranih svjetskih fotografskih magazina, već smo u više navrata pisali na portalu RabDanas, a koliko smo bili u pravu svjedoče i najnovije vijesti pristigle iz glavnog grada Grčke.

Naime, Adrianina fotografija Alice in Woonderland 1 izabrana je na natječaju Blank Wall Gallery u Ateni da bude dio Fine Art izložbe.

U konkurenciji više od 400 fotografa diljem svijeta, uglavnom profesionalnih, za ovu izložbu odabrano je 80 umjetnika iz raznih dijelova svijeta od Kanade do Japana, a među njima i naša Adriana Kaštelan.

Izložba traje od 26. 5. do 8. 6., a održava se u Blank Wall Gallery udaljenoj svega nekoliko kilometara od Akropole.

Fotografije za izložbu odabrao je poznati grčki fotograf Markos Dolopikos koji je poznat po svom angažmanu za velike svjetske kompanije (Good Year, Knorr, Henkel, IBM, Google, Apple) te čije su fotografije korištene u brojnim poznatim časopisima (The Guardian, Daily Mirror, Time..).

Vijesti o ovoj izložbi dobro su medijski popraćene i nalaze se na mnogim stranicama za kulturu i umjetnost u Grčkoj te na informacijama o događanjima u Ateni, što samo dodatno ukazuje na veličinu Adrianinog uspjeha. Mi joj i ovim putem od srca čestitamo, uz nadu da ćemo vrlo skoro i ovdje na Rabu imati prigodu vidjeti njezine radove.

Pročitano 2132 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia