logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 12:53

Dugotrajni aplauzi za dvije večeri muzičkog teatra na Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Dugotrajni aplauzi za dvije večeri muzičkog teatra na Rabu Foto: Petar Lupić (izvor: TZG Rab)

Rab je ove godine zakoračio u kolovoz u posebnom ritmu! Naime, 1. i 2. kolovoza održane su dvije prekrasne glazbene večeri u prostoru crkve Sv. Ivana Evanđeliste na Gornjoj ulici. “Krivci” za ovu novinu u kulturnoj ponudi grada Raba su Prva hrvatska Broadway škola za muzički teatar, TZG Rab te POU Rab. Upravo su te tri ustanove zajedničkim snagama odlučile dati Rabljanima i turistima novi pogled na grad Rab, te oplemeniti njihove večeri.

Prva Hrvatska Broadway Škola, prva je i jedina škola u Hrvatskoj koja sa svojim integracijskim edukativnim programom omogućava svakom polazniku educiranje za potpunog preformera kroz formu muzičkog teatra.

Polaznice Prve hrvatske Broadway škole za muzički teatar, Diyana, Matea i Irma pripremile su za publiku pravi scensko glazbeni užitak. Za prvu večer, 1. kolovoza, zadužene su bile izvođačice Irma i Diyana, koje su predstavile hitove West Enda i Broadwaya – bilo je tu songova iz Fantoma iz opere, Mački, Ne plači zamnom Argentino, New York, New York, Chicago, Cabaret, Moulin Rouge, Cadillac records, Glee, Dream girls i Tjelohranitelj.

Druga je večer bila u izvedbi Diyane i Matee koje su oživjele evergreene Dorothy Moore, Otis Reddinga, Ette James, Barbare Streisand, Franka Sinatre, Arethe Franklin, Celine Dion, Colea Portera, Georga Gershwina, Donny Hathawaya, Whitney Houston te mnogih drugih.

Iako su iza nas izuzetno vruće i sparne noći, te je zaista teško samo i disati, djevojke su smogle snage otpjevati zadani repertoar te su pronašle svoju publiku. Moglo bi se reći kako Rab pozitivno reagira na nove podražaje u vidu kulturnih programa. 

Kako je zapravo došlo do suradnje Prve hrvatske Broadway škole za muzički teatar i rapskih institucija je zapravo interesantna priča. Naime, već se neko vrijeme pokušava ostvariti suradnja “Broadwaya” i Raba, međutim pred par mjeseci TZG Rab je donijela odluku o uvođenju novog projekta, zasad skromnijeg razmjera. Uz POU Rab kojem su koncerti svakodnevica, zajedno su započeli dogovori između direktorice TZG Rab Ivane Matušan, ravnateljice POU Rab Katarine Ribarić te umjetničke ravnateljice Prve hrvatske Broadway škole za muzički teatar Maje Mlađenović. Kako doznajemo, ženska se ekipa vrlo brzo dogovorila i odlučila dati šansu i ovom vidu zabave.

Koliko je ovaj projekt vrijedan vremena Rabljan i turista, prosudite sami, ali dugotrajni aplauzi s prošle dvije večeri po nama govore više od tisuću riječi!

 

  • Izvor: TZG Raba
  • Foto: Petar Lupić
Pročitano 1551 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia