Home Uncategorized @hr Eksplozija na Banovoj vili! – 2. Rab Jazz Festival – 3. dan

Eksplozija na Banovoj vili! – 2. Rab Jazz Festival – 3. dan

0
Eksplozija na Banovoj vili! – 2. Rab Jazz Festival – 3. dan

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i Davor Hrvoj

Čarobna energija vrhunskih instrumentalista

Koncert je započeo nastupom Veselino Jazz Projecta koji je predstavio svoj novi album “Romantic Egg is going Home”. Radi se o CD-u za koji je skladbe napisao vođa sastava Luka Veselinović – bas gitarist u bijelim rukavicama. Zahvaljujući oduševljenoj publici glazbenici su svirali nadahnuto poigravši se temama, a njihove su izvedbe od objavljivanja CD-a evoluirale. Naime, basist Luka Veselinović, tenor saksofonisti Vojkan Jocić i Lenart Krečič, bubnjar Predrag Peđa Milutinović i za klavirom Zvjezdan Ružić, verzirani su glazbenici s dugogodišnjim iskustvom, od reda vrhunski instrumentalisti, koji ne moraju razmišljat o tehnici već su sposobni prilagodit se trenutku i ugođaju. Svoje su izvedbe zasnivali na komunikaciji – međusobnoj i s publikom koja ih je nagradila ovacijama iako se radi o suvremenoj i beskompromisnoj glazbi prvenstveno namijenjenoj znalcima.

Na izvrsnom jam sessionu na Banovoj vili, glazbenici su u izvedbama jazz standarda izmijenjivali pozicije tako da je u jednom trenutku svirao bend glazbenika od kojih nitko nije bio na svojem matičnom instrumentu. Vrhunac su bile vokalne izvedbe pjevača, ali i instrumentalista koji su svojim vokalnim i scenskim nastupom iznenadili i oduševili publiku pokazavši tako i svoje druge skrivene talente. U jednom trenutku pozornica je postala svojevrsni jazz cabaret što je kod publike izazvalo eksploziju emocija.

Rab danas oglas

Ovacijama je nagrađen i sastav gitarista Brune Mičetića koji je promovirao album “Beuty of Your Soul”. Vlastite je skladbe svirao uz Gojka Tomljanovića za klavirom, Joa Kaplowitza na orguljama, Vojkana Jocića na tenor saksofonu, Gorana Rukavine na kontrabasu i Marka Lazarića za bubnjevima. Publika je sjajno reagirala na Mičetićeve skladbe, kao i na improvizacije svakog člana sastava.

Unatoč tradicionalnoj fešti za široke mase koja se u isto vrijeme održavala na sjevernom dijelu otoka odaziv publike bio je neočekivano velik, što je znak da Rabljani cijene jazz glazbu te da je ovaj festival upravo ono što je Rabu bilo potrebno.

Jazz cabaret na Banovoj

Kao i svake večeri nakon službenog programa – te večeri Banova je vila eksplodirala! Na jam sessionu okupili su se glazbenici koji su netom odsvirali svoje koncerte, ali i drugi koji su tih dana nastupili na Festivalu. U izvedbama jazz standarda izmijenjivali su pozicije tako da je u jednom trenutku svirao bend glazbenika od kojih nitko nije bio na svojem matičnom instrumentu. Vrhunac su bile vokalne izvedbe pjevača, ali i instrumentalista koji su svojim vokalnim i scenskim nastupom iznenadili i oduševili publiku pokazavši tako i svoje druge skrivene talente. U jednom trenutku pozornica je postala svojevrsni jazz cabaret što je kod publike izazvalo eksploziju emocija.

Fantastičan jam session u Beach baru Banova vila

 

Koncerti RENATE SABLJAK (20:00h) i VEDRAN RUŽIĆ TRIJA (21:30h) za kraj izvrsnog Rab Jazz Festivala 2017

Završnog dana Rab Jazz Festivala, u subotu, 09. rujna od 20:00h, u prostoru sv. Ivana Evanđeliste moći ćemo uživati u koncertu RENATE SABLJAK, a za sam kraj je ostavljen po mnogočemu poseban multimedijalni jazz doživljaj koji će se odigrati na pozornici Ljetnog kina Rab s početkom u 21:30h, uz VEDRAN RUŽIĆ TRIO (AND ART MOVIE „SPIRITUAL MARKET“). Dođite!

 

  • Napisao: Davor Hrvoj
  • Foto: Hrvoje Hodak & Davor Hrvoj

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime