logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 10 Rujan 2017 09:31

Rabljani izabrali Jazz! - 2. Rab Jazz Festival - 4. dan

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Rabljani izabrali Jazz! - 2. Rab Jazz Festival - 4. dan Foto: Hrvoje Hodak

Završna večer Rab Jazz Festa donijela je dva posve različita koncerta. Pjevačica Renata Sabljak izvodila je obrade poznatih skladbi ne samo iz jazz miljea, a Vedran Ružić vlastita djela. Njihovim koncertima zaključeno je četvorodnevno glazbeno druženje vrhunskih jazzista koji nisu skrivali oduševljenje ambijentom predivnih lokacija u kojima su održani koncerti.

 

Koncertom u predivnom prostoru negdašnje trobrodne bazilike podno romaničkoga zvonika sv. Ivana Evanđelista, Renata Sabljak pokazala je širinu svojih glazbenih interesa. Nakon što je izvela nekoliko jazz covera, upustila se u izvedbe stilski različitih pjesama popularne glazbe na koje je publika sjajno reagirala. U tome su joj pomogli klavijaturist Gojko Tomljanović, gitarist Bruno Mičetić, kontrabasist Goran Rukavina i bubnjar Mario Klarić. Inače sjajni instrumentalisti, ovom su se prigdom prilagodili njezinim afinitetima - svirali su za nju.

Riječki kontrabasist Vedran Ružić predstavio je svoj projekt Spiritual Market - CD i art film. Za ovaj zahtjevan koncert idealan je prostor pronašao u rapskom Ljetnom kinu. Uz tenor saksofonista Maria Bočića, gitarsta Pavla Miljenovića i bubnjara Adriana Bernobića publici je predstavio svoju viziju putovanja Marka Pola od Istre prema Istoku. Etape putovanja pratili su prepoznatljivi zvukovi karakteristični za određeno podneblje, te slike koje su svojom simbolikom povezale doba Marka Pola s današnjicom.

Kao što to tradicija - sad već možemo govoriti o tradiciji - nalaže, nakon službenog dijela programa glazbenici su se okupili na jam sessionu, ovom prigodom u Cafeu Moderato jednog od utemeljitelja Rab Jazz Festivala Gorana Ćuka. Izmijenili su se glazbenici iz oba banda svirajući uz svesrdnu podršku publike.

 

  • Napisao: Davor Hrvoj
  • Foto: Hrvoje Hodak
Pročitano 1730 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1