logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Petak, 08 Prosinac 2017 20:00

Članovi rapskoga ULIKS-a „RABU ZA BLAGDANE“ izložili svoje radove

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Članovi rapskoga ULIKS-a „RABU ZA BLAGDANE“ izložili svoje radove Foto: Ivica Hodak

Tradicionalno i ove su godine članovi Udruge likovnih i književnih stvaralaca Raba (ULIKS), u povodu blagdana sv. Nikole, postavili i otvorili u galeriji lounge bara CONTE NERO svoju zajedničku izložbu naslovljenu „RABU ZA BLAGDANE“.

 

Jedanaest je likovnjaka; Vesna Mihelčić – Kurelić, Siniša Pahljina, Biserka Kekić, Anđelo Brna, Isak Ištvan, Zdenka Krišković, Ivica Hodak, Nada Perčinić, Sonja Friedmann Štokić, Tatiana Loborec i Marica Ribarić, izložilo po dva svoja likovna ostvarenja. Kako ova Udruga obuhvaća i umjetnike pisane riječi, na ovoj izložbi, sa svojim su pjesmama otisnutima u katalogu, sudjelovala su i dva poznata rapska čakavska pjesnika; Josip Fafanđel i Željko Peran.

Na samoj svečanosti otvaranja izložbe prvi se s nekoliko riječi prisutnima obratio predsjednik Udruge Isak Ištvan, da bi nakon njega o izložbi i izloženim slikama više govorio, kako je sam napomenuo, u ulozi „rezervnog igrača“ pjesnik i član Udruge Josip Fafanđel. O izložbi je, naime, trebao govoriti rapski akademski skulptor Mladen Šćerbe (autor teksta u Katalogu), no u tome ga je spriječilo jedno iznenadno i neplanirano putovanje.

U katalogu izložbe Mladen Šćerbe je između ostalog zapisao: Šetnja uz platna otkriva nam pregršt zanimljivih slikarskih rukopisa koji se mahom susreću na neodoljivo magnetičnoj i teško zaobilaznoj arhitektonskoj kompoziciji rapskoga grada. Mističnost arhitektonske forme grada očito je teško zaobilazna tema te na ovom mjestu možemo uživati u doživljaju oniričnosti i fantazmagoričnosti izvora rapskih mirakula, onako kako nam to autori sugeriraju...

Kreativnu energiju i aktivnost članova ULIKS-a kao i otvaranje ove izložbe koju će posjetitelji moći razgledati sve do 23. prosinca, pohvalio je na kraju i rapski zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin, koji je izložbu i službeno proglasio otvorenom.

 

Pročitano 1580 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1