Home Uncategorized @hr Geska & Robert Brečević – Ljubav je mjesto…

Geska & Robert Brečević – Ljubav je mjesto…

0
Geska & Robert Brečević – Ljubav je mjesto…

Foto: RabDanas

O ovom zanimljivom umjetničkom paru, konceptu izložbe koja širi obzore i povezuje Rab dalekim krajevima svijeta, nekoliko riječi kazala je predsjednica Udruge ULIKS gospođa Vesna Mihelčić Kurelić, dok je izložbu otvorenom proglasila nova pročelnica za gospodarstvo, EU fondove i društvene djelatnosti Grada Raba, gospođa Ines Pulić.

{gallery}Ljubav je mjesto{/gallery}

Rab danas oglas

Radeći na filmu i kostimografiji za kazalište i s iskustvom scenariste i dramske kritičarke (neko vrijeme čak i dizajnera računalnih igrica) Geska & Robert Brečević danas nastoje brisati granice između izraza fotografije, kinematografije i predmetnih instalacija. Njihovi eksponati se pojavljuju izvan konteksta galerije: na glavnom željezničkom kolodvoru Stockholma, na olupini sovjetske osmatračnice na jugu Poljske, u obliku kapelice posvećene Svetoj Ani na jugu Meksika ili na ulazu najstarije banke u Istanbulu.

Izložba u Galeriji Astoria predstavlja niz video instalacija i fotografija na staklu koji su proizvod neobične tehnike stop-motion animacije. Korišteći tzv “pinhole” kameru (kamera bez leće), 4×5 inčni fotografski papir i skener, animacije bilježe sliku po sliku s dugim ekspozicijama i nepredvidljivim efektima svjetlosne difrakcije, kretanje 3-dimenzionalnog objekta i hrapavih tekstura zabilježene su pod nemilosrdnom suncem južnog Meksika.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime