Home Uncategorized @hr Klapa Eufemija nastupila na 42. smotri klapa Senj

Klapa Eufemija nastupila na 42. smotri klapa Senj

0
Klapa Eufemija nastupila na 42. smotri klapa Senj

Foto: RabDanas


U petak, 10. srpnja, nastupilo je prvih 10 klapa, dok je preostalih 8, među kojima i klapa Eufemija, nastupilo u subotu, 11. srpnja. I ovogodišnju je senjsku smotru klapa, kao i većinu dosadašnjih vodio Branko Uvodić, koji se najavljujući rapsku klapu Eufemija prisjetio i velike ostavštine maestra Ljube Stipišića Delmate, koji je posljednjih 10-ak godina svojeg života, u velikoj mjeri posvetio razvoju klapskog pjevanja na otoku Rabu.

{gallery}Klapa Eufemija{/gallery}

Rab danas oglas

Klapa je nakon toga, kao šesta po redu subotnje večeri, solidnom izvedbom skladbi „Kroz planine, barda i gore“ E. Tudora i „Pusti suzu Dalmacijo moja“ N. Ninčevića i N. Bublea, dostojno prezentirala Rab.

Iako senjska smotra klapa nema natjecateljski karakter članove klape Eufemija ugodno je iznenadio mladi postav ženske klape Hreljin i njihova izvedba „Istarskog tanca Br. 1“ u obradi B. Starca kao i odlična izvedba muške klape „Tić“ iz Triblja. Osim toga, svi su se u rapskoj klapi složili s ocjenom da je muška klapa „Bistrica“ iz Marije Bistrice dokazala da i kontinentalne klape vrlo kvalitetno mogu otpjevati dalmatinske pjesme.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime