Home Uncategorized @hr Igra je važna, a priče i pjesme potrebne kao sunce i more

Igra je važna, a priče i pjesme potrebne kao sunce i more

0
Igra je važna, a priče i pjesme potrebne kao sunce i more

Foto: Foto: Ivica Hodak i www.brod-knjizara.com.hr

Iz Gradske lože, nevezano za program dočeka Broda knjižare, dopirali su zvuci s koncerta kojeg je održala Limena glazba DVD-a Rab, a nešto kasnije ispred Ureda TZG Raba nastupio je TOWN BLUES BANDA s gošćom sudionicom najgledanijeg TV-showa THE VOICE Mateom Dominiković.

Brod je sa sobom donio obilje kulturnih sadržaja, pa je tako, kako doznajemo, spisateljica i pjesnikinja Olja Savičević Ivančević na Rabu u Gradskoj knjižnici Rab oduševila publiku, a publici u knjižnici predstavilo se četvero mađarskih i hrvatskih pisaca.

Rab danas oglas

Nešto dalje, glumac i redatelj Zijah Sokolović sa svojim je “Međuigrama” ovacijama dočekan na pozornici ljetnog kina Rab.

Meteorlog Zoran Vakula u atriju Kneževog dvora održao je svoje “Meteo ćakule”, a klinci su tamo mogli pogledati i predstavu “Poruka u boci”. Ispred Kneževog dvora odvijala se radionica puhanja stakla, a mogla se posjetiti i mala škola pop-rock glazbe.

– „Brod knjižara je valjda najbajkovitija i najpoetičnija pojava u posljednjih nekoliko desetlječa, ako ne i stoljeća, u našoj prozaičnoj, smrtno ozbiljnoj i marginaliziranoj kulturi. Ova fantastična avantura – u kojoj „morima“ zajedno putuju pisci, glumci, glazbenici, puhačica stakla, meteorolog, lutkari, mornari i moćna gomilica djece noseći svoju bajku svaki dan novim ljudima na drugo mjesto i otok – vraća vjeru u činjenicu da su bajke moguće , da je igra važna, a priče i pjesme potrebne kao sunce i more“

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime