logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 22 Kolovoz 2018 09:23

Trio TREMOLO - Očaravajuća ekspresija, izvođačko umijeće i zrela virtuoznost mladih rapskih glazbenika

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Uz izvrsnu prof. Sandru Klen za klavirom, rapski učenici riječke Srednje glazbene škole I. M. Ronjgov, Deni Klen i Rene Borić, sinoć su loparskoj publici, okupljeni unutar Trija Tremolo, na impresivan način promovirali predivnu mandolinsku glazbu.

 

Nadamo da će mladi glazbenici okupljeni oko Trija Tremolo vrlo skoro dobiti mogućnost koncertiranja i na nekim drugim rapskim pozornicama, bilo u sklopu, bilo izvan postojećih sezonskih manifestacija, jer oni to svakako zaslužuju.

Program su započeli i završili efektnim izvedbama skladbi virtuoznog talijanskog mandoliniste i skladatelja Eduarda Mezzacapa, a tijekom koncerta publika je mogla čuti izvedbu Munierove "Bizzarrie", "Meditaciju" Dore Pejačević, Galininov "Scherzo" prepun slikovitih harmonija i modernih boja, Schubertovu "Barcarolu", Montijev "Czardas" ali i male glazbene poslastice poput obrade svevremenskog hita Louisa Armstronga "What a Wonderfull World". Ovako raznovrsno koncipiran i zahtjevan program u izvedbi savršeno uigranog Trija Tremolo oduševio je sve koji su došli na koncert, a ushit domaćeg dijela publike tim je veći jer je doista riječ o vrhunskim mladim rapskim glazbenicima, koji su plijenili svojom ekspresijom, izvođačkim umijećem i više nego zrelom virtuoznošću. 

 

Glazbenici na ponos čitavog otoka

Želja organizatora koncerta iz Centra za kulturu Lopar, bila je da koncert Trija Tremolo sinoć bude izveden ispred župne crkve sv. Ivana Krstitelja, no poslijepodnevne vjetrovite vremenske prilike koncert su preselile u alternativni prostor obližnje dvorane DVD-a Lopar koji na žalost ne pruža niti akustičke, niti ugođajne uvjete neophodne za realizaciju koncertnih događanja ove razine. To ipak nije smetalo brojnoj publici koja je oduševljenim aplauzima nagradila svaku pojedinu izvedbu naših vrsnih glazbenika, a oni su im na kraju uzvratili prekrasnim dodatkom u kojem su izveli Ruski potpourri (arr. Nataša Šuleski i Sandra Klen).

 

Nadamo da će mladi glazbenici okupljeni oko Trija Tremolo vrlo skoro dobiti mogućnost koncertiranja i na nekim drugim rapskim pozornicama, bilo u sklopu, bilo izvan postojećih sezonskih manifestacija, jer oni to svakako zaslužuju.

 

Respektabilne biografije

Kako u glazbi doista ništa nije moguće postići bez velikog truda, sati i sati upornog vježbanja i mnogima nezamislivog odricanja, o izvrsnosti ovog sjajnog glazbenog trojca, unatoč njihovoj mladosti, prilično govore i njihove već sada respektabilne biografije.

 

Prof. Sandra Klen (1987.), studirala je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“, a potom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je i diplomirala 2007. godine u klasi prof. Vladimira Babina, no zanimljivo je da je iste godine upisala i studij kemijskog inžinjerstva na PMF-u, te je 2012. godine stekla i titulu magistre kemije. Za vrijeme svojeg glazbenog školovanja osvojila je mnoštvo prvih nagrada na međunarodnim i državnim pijanističkim natjecanjima (Rusija, Austrija, Italija, Hrvatska), a sudjelovala je i na mnogobrojnim koncertima i humanitarnim akcijama za djecu Hrvatske. Ništa manje važan nije podatak da je od 2013. izuzetno uspješna i na pedagoškom planu, profesorica je klavira Glazbene škole I. M. Ronjgova Rijeka, produžnice Rab, a njezini učenici dobitnici su nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima. Uz pedagoški rad, često je možemo vidjeti kako korepetira na koncertima i natjecanjima.


Sandrin brat Deni Klen (1999.) trenutno je učenik četvrtog razreda Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci i četvrtog razreda Srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, u klasi prof. Nataše Balyk. Do sada je sudjelovao na mnogim koncertima solistički i kao član sastava. Na međunarodnom natjecanju mandolinista u Makarskoj, 2014. godine, osvojio je prvu nagradu. Dobitnik je prve nagrade na 55. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, te je također iste te godine dobitnik Oskara znanja (disciplina mandolina).

Rene Borić (2001.), pohađa treći razred Srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, također u klasi prof. Nataše Balyk. 2014. godine osvojio je prvu nagradu na međunarodnom natjecanju mladih mandolinista u kategoriji solista u Makarskoj. Na državnom natjecanju komornih sastava, kategorija dua, 2015. godine osvojio je drugu nagradu. 2017. godine osvaja prvu nagradu u kategoriji komornih sastava (okteti), u Zagrebu te također iste godine osvaja prvo mjesto na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u kategoriji solisti. Dobitnik je Oskara znanja. Nastupa na koncertima solistički i kao član komornih sastava, te također s orkestrom Opere HNK Ivana pl. Zajca.

 

Čestitke mladim glazbenicima, njihovim roditeljima i mentorima, i veliko hvala na glazbenom doživljaju kojeg su nam priuštili.

 

 

Pročitano 7388 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1