logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Srijeda, 03 Listopad 2018 07:10

U crkvici sv. Katarine otvorena 23. samostalna izložba rapskog umjetnika Vedrana Bišića

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
U crkvici sv. Katarine otvorena 23. samostalna izložba rapskog umjetnika Vedrana Bišića Foto: Sanjin Badurina - Piloto

"Ova izložba je, ustvari, Hommage jednom putovanju", napisala je u dijelu teksta kataloga povjesničarka Umjetnosti Marija Ivetić objasnivši kako je jedno putovanje u Grčku i očaranost plemenitošću prostora bogate materijalne i duhovne baštine bio stvaralački poticaj i ishodišna inspiracija Vedranu Bišiću za zaseban ciklus radova kojima se slijedi itinerar njegove „grčke priče“.

 

Odatle i naziv izložbe: "ANTIKA - Hommage jednom putovanju", koja je u predvečerje prvog listopadskog dana otvorena u prostoru obnovljene crkvice sv. Katarine smještene na samom ulazu u gradski park Dorku. 

 

Na samom otvaranju izložbe, kojemu je prisustvovao poveći broj ljubitelja likovne umjetnosti, Bišićeva kolegica, rapska slikarica Ankica Plješa, kazala je kako je Vedran jedna vedra i bogata umjetnička duša koja svaki objekt koji dođe u njegove ruke, pretvara u umjetnost.

 

U svakom slučaju ova je izložba pokazala da se radi posebno zanimljivim, nekonvencionalnim i nesvakidašnjim radovima koje će publika moći pogledati do 10. listopada.

 

Izložbu je, u ime organizatora Pučkog otvorenog učilišta Rab, službeno otvorila ravnateljica te ustanove Katarina Ribarić, a autor se s nekoliko riječi zahvalio svima koji su, unatoč lošim vremenskim prilikama, došli na njezino otvaranje. Među posjetiteljima bilo je i nekoliko Bišićevih slikarskih prijatelja iz Pule, a posebne zahvale autor je uputio organizatoru Pučkom otvorenom učilištu Rab i pokrovitelju izložbe Gradu Rabu, kojega je na otvaranju predstavljao zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin.

Pročitano 6242 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1