Home Uncategorized @hr U crkvici sv. Katarine otvorena 23. samostalna izložba rapskog umjetnika Vedrana Bišića

U crkvici sv. Katarine otvorena 23. samostalna izložba rapskog umjetnika Vedrana Bišića

0
U crkvici sv. Katarine otvorena 23. samostalna izložba rapskog umjetnika Vedrana Bišića

Foto: Foto: Sanjin Badurina - Piloto

 

Odatle i naziv izložbe: “ANTIKA – Hommage jednom putovanju”, koja je u predvečerje prvog listopadskog dana otvorena u prostoru obnovljene crkvice sv. Katarine smještene na samom ulazu u gradski park Dorku. 

Rab danas oglas

 

Na samom otvaranju izložbe, kojemu je prisustvovao poveći broj ljubitelja likovne umjetnosti, Bišićeva kolegica, rapska slikarica Ankica Plješa, kazala je kako je Vedran jedna vedra i bogata umjetnička duša koja svaki objekt koji dođe u njegove ruke, pretvara u umjetnost.

 

U svakom slučaju ova je izložba pokazala da se radi posebno zanimljivim, nekonvencionalnim i nesvakidašnjim radovima koje će publika moći pogledati do 10. listopada.

 

Izložbu je, u ime organizatora Pučkog otvorenog učilišta Rab, službeno otvorila ravnateljica te ustanove Katarina Ribarić, a autor se s nekoliko riječi zahvalio svima koji su, unatoč lošim vremenskim prilikama, došli na njezino otvaranje. Među posjetiteljima bilo je i nekoliko Bišićevih slikarskih prijatelja iz Pule, a posebne zahvale autor je uputio organizatoru Pučkom otvorenom učilištu Rab i pokrovitelju izložbe Gradu Rabu, kojega je na otvaranju predstavljao zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime