logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Petak, 14 Prosinac 2018 09:58

Hal izvrsnim solističkim koncertom u Loparu prezentirao svu "Moć gitare"

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Na oduševljenje istinskih ljubitelja kvalitetne glazbe u srijedu, 12. prosinca, Damir Halilić Hal izvrsnim solističkim koncertom u Loparu doista je prezentirao svu moć i mogućnosti gitare kao instrumenta.

 

Kombinacijom različitih tehnika sviranja na klasičnoj, akustičnoj, 12-žičnoj i električnoj gitari, predstavio je autorski audio-vizualni program „Moć gitare“ koji kritika ocjenjuje kao jedan od najinventivnijih i najoriginalnijih projekata današnjice. Vrhunskom izvedbom i interpretacijom pretežno autorskih skladbi očaro je loparsku publiku koja je imala rijetku priliku uživanja u ovako jedinstvenom projektu svjetski poznatog, priznatog i nagrađivanog gitariste.

 

Nakon koncerta, prikazan je i sjajan glazbeni dokumentarni film „Črni Kastavac“ u režiji Igora Modrića te produkciji Udruge Hal. Snimljen u sjećanje na blues glazbenika Jerryja Ricksa koji se skrasio u Kastvu te svojim bogatim glazbenim i životnim iskustvom obogatio i oplemenio sredinu te je njemu u spomen pokrenut poznati Kastav Blues Festival.

 

Gostovanje u organizaciji Centra za kulturu Lopar realizirano je uz potporu Primorsko-goranske županije i Općine Lopar.

Pročitano 8012 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1