logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 20:09

Odškrinuta vrata u svijet likovnog stvaralaštva Nike Bravarića

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Odškrinuta vrata u svijet likovnog stvaralaštva Nike Bravarića Foto: Hrvoje Hodak

Nesvakidašnje i pomalo nekonvencionalno otvaranje prve samostalne izložbe "TUBEDOKIN" (NIKO DEBUT) mladog rapskog umjetnika Nike Bravarića (23), polaznika diplomskog studija na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci (smjer slikarstvo), s odabirom njegovih radova izloženih na osvijetljenom kamenom zidu terase Caffe bara "Moderato", pobudilo je poprilično velik interes rapske javnosti, posebice žena kojima je izložba bila i posvećena.

 

Dok je lokalna glazbenica Sara Hood DJ atmosferu bojala melanholičnim "floydovskim" sazvučjima, koja čine okosnicu emotivnog glazbenog backgrounda ovog darovitog rapskog slikara, brojni posjetitelji mogli su uživati u pogledu na izložene radove s tematikom senzualnih ženskih aktova, kao i na autorovu interpretaciju samoga sebe u usporednoj liniji introspektivnih autoportreta. U interijeru "Moderata", javnosti je predstavljeno još nekoliko Bravarićevih radova među kojima se posebno ističe vizura elektrane Battersea u Londonu s legendarne naslovnice albuma "Animals" britanskog sastava Pink Floyd, koju je Niko nacrtao pointilističkom tehnikom kada je imao 16 godina.

 

 

Goran Ćuk, vlasnik Caffe bara „Moderato“, zahvalio je posjetiteljima na velikom odazivu, s nadom da će i ova izložba pomoći odškrinuti vrata u čudesni svijet likovnog stvaralaštva iznimno talentiranog i samozatajnog Nike Bravarića. Proglasivši izložbu otvorenom Ćuk je izmamio spontane ovacije namijenjene autoru koji se zatim i sam zahvalio publici na dolasku te Goranu Ćuku na ukazanoj prilici za prvo samostalno likovno predstavljanje na domaćoj sceni.

 

Gosti su zatim nastavili druženje uz umjetnost do kasnih noćnih sati.

 

Izložbu će biti moguće razgledati u Caffe baru „Moderato“ do 15. ožujka 2019. godine, kada će biti zatvorena nastupom rapskog rock sastava „Ala da“.

 

Pročitano 1369 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Peć kamin Aurora Plamen
( / Građenje, opremanje, uređenje doma)

Peć kamin Aurora Plamen

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 2 godina 0 23560
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28965

Novo u imeniku

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…