Home Uncategorized @hr „Bitka za Vukovar – kako smo branili Grad i Hrvatsku“

„Bitka za Vukovar – kako smo branili Grad i Hrvatsku“

0
„Bitka za Vukovar – kako smo branili Grad i Hrvatsku“

Foto: Foto: Ivica Hodak

Autori su publici, u do posljednjeg mjesta popunjenoj društvenoj prostoriji DVD-a Lopar, htjeli ponuditi nešto više od klasične promocije knjiga.

„Naime, u našoj predstavi”, kako je to kazao Damir Plavšić, “na gledatelja djeluju: svjetlosni efekti koji izviru iz potpuno zamračenog prostora, zvukovi sirene opće opasnosti, detonacije granata, prelijetanja zrakoplova, urlika i laveža pasa. Na njega djeluju mirisi svijeća i dima, glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvukovima i svjetlosnim efektima, a istovremeno prate video sadržaj koji se projicira na video zidu. Istovremeno se u simfoniju zvukova, mirisa, svjetla i tame, ubacuju pomno odabrane pjesme koje izvodi folklorni sastav te tako narušava struktura sjetnih i neugodnih osjećaja pretvarajući sve negativno u optimizam, poštovanje i Domoljublje.“

Čitanja ulomaka iz obiju knjiga, kvalitetno su izvele domaće loparske „snage“, kojima se nadahnuto pridružio i jedan od autora – Damir Plavšić.

Rab danas oglas

U predstavi su sudjelovala djeca i odrasli članovi KUD-a „Sv. Marin“, loparski Pučki pjevači i rapska klapa „Eufemija“, koja je izvela skladbe „Pusti suzu“ (accapela) i uz gitarsku pratnju „Croatio iz duše te ljubim“ te skladbu Hrvoja Hegedušića „Stoji grad“.

Među mnogobrojnom publikom bili su i čelni ljudi dviju rapskih lokalnih samouprava, načelnik Općine Lopar Alen Andreškić u ulozi domaćina i kao gost gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić.
Pri kraju programa o svojim su knjigama s puno emocija, jer uistinu riječ je o dirljivim, potresnim i emotivnim doživljajima, govorili autori, Damir Markuš i Damir Plavšić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime