logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 14 Svibanj 2022 14:53

U crkvi sv. Katarine otvorena izložba radova umjetnice Lene Marku

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
U crkvi sv. Katarine otvorena izložba radova umjetnice Lene Marku Foto: Hrvoje Hodak

U petak 13. svibnja je u crkvi sv. Katarine, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i pod pokroviteljstvom Grada Raba, otvorena izložba riječke, a sudeći po emocijama i 18 godina proživljenih na Rabu, i rapske umjetnice albanskih korijena Lene Marku pod nazivom "Moj vodič".

 

I tematski i osobno bio je ovo simboličan povratak umjetnice njezinome Rabu koji ju je, kako je na otvaranju izložbe kazao i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, primio raširenih ruku, u ambijentu s kojim njezini radovi tvore svojevrsno duhovno jedinstvo, kojem naprosto kao da pripadaju.

 

Premda Lena Marku i kao slikarica i kao dizajnerica nakita ima daleko širi opus radova s kojima će se, nadamo se, uskoro ponovno predstaviti rapskoj publici, za ovu su prigodu izabrana upravo ona djela koja tematski i sadržajno upotpunjuju sakralni prostor crkve sv. Katarine, kazala je Barbara Marelić u ime organizatora Pučkog otvorenog učilišta Rab.

 

Radovima izloženima u prostoru crkve sv. Katarine dominira lik Isusa Krista, po kojemu izložba i nosi naziv "Moj vodič". Upravo kroz te radove, kazala je na otvaranju gospođa Irena Kandijaš, umjetnica na osebujan način prikazuje vlastito doživljavanje onog metafizičkog svijeta i važnost Isusovog prisustva u životu.

 

Izložbu će biti moguće pogledati do 3. lipnja 2022.

Pročitano 1504 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1