Home Najave Otvaranje prvog ”Street Workout vježbališta” u parku Komrčar na Rabu.

Otvaranje prvog ”Street Workout vježbališta” u parku Komrčar na Rabu.

0
Otvaranje prvog ”Street Workout vježbališta” u parku Komrčar na Rabu.

Foto: RabDanas

Mnogi još nisu upoznati sa ”Street Workoutom” (SW). SW nije samo sport već društveni globalni pokret koji se razvio u siromašnih četvrtima Amerike kao alternativa gangsterskom načinu života. I u Hrvatskoj, on je u dobroj mjeri zaživio kao takav. Svaki tim dolazi iz nekog kvarta, okuplja lokalnu ekipu i mladež. Djeca rastu i razvijaju se uz Street Workout.

Vlahović se sportom bavi od 11 godine i uvijek teži konkretnim rezultatima i ciljevima. Počeo je s hrvanjem, a najviše uspjeha imao je u Powerliftingu (višestruki svjetski prvak i rekorder) kao i u strongman disciplinama (najjači ljudi svijeta). Ima i pet profesionalnih borbi u ultimate fightu, razne nastupe u graplingu, hrvanju, a u Street Workout jedan je od najtrofejnijih natjecatelja u Hrvatskoj te rekorder u brojnim disciplinama. Ipak, više se orijentirao na ulogu promotora sporta i pokreta pa je tako jedno vrijeme bio ambasador SW u Hrvatskoj a kasnije i predsjednik Saveza.

Rab danas oglas

Vlahović ne voli previše govoriti o sebi. Njegov poziv je pisanje, a između ostalog piše odlične kolumne i društvene kritike na raznoraznim portalima. Ultimative fighter Marko Šintić svojedobno se pohvalio na Facebooku što je konačno uživo upoznao Marina te onda napisao; „Čovjek nije legenda sporta, već legenda sportova.“ Iako ne voli izraz ”legenda”, činjenica jest da je ostavio veliki trag u raznim sportskim disciplinama i odradio jedan veoma osebujan i teško ponovljiv sportski put, i pritom promijenio mnogo sportova koje nemaju mnogo veze jedan s drugim, dapače, na prvi pogled čine se nespojivima, poput npr. Street Workouta i Powerliftinga/Strongmana. Promjenom sporta, mijenjao je i vlastitu fizionomiju, tjelesnu masu pa i građu, transformirao se i to uvijek na prirodan način, treningom i prehranom.

SW je odličan početak za rad na sebi, poboljšanje zdravlja i promijenu fizionomije. Subota je savršen dan da se svi okupimo na Vlahovićevoj promociji sporta koji nije skup, a na brzi način stječete punu kondiciju s kojom ćete se lakše nositi s budućim životnim izazovima. SW se preporuča od formativnih godina do duboke starosti. 

Ne sumnjamo da će se u vježbanju priključiti mnogi Rabljani, a tko zna, možda kroz neko vrijeme dobijemo i nove svjetske prvake u ovom atraktivnom sportu koji aktivira sve mišiće i pozitivno djeluje na kardio respiratorni sistem.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime