logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 08 Listopad 2016 20:35

Dođite na promociju dječjeg avanturističkog romana ''Bornin vremeplov'' Krešimira Butkovića / 18.10. u 19:30h / BIC OŠ Ivana Rabljanina Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Dođite na promociju dječjeg avanturističkog romana ''Bornin vremeplov'' Krešimira Butkovića / 18.10. u 19:30h / BIC OŠ Ivana Rabljanina Rab Plakat: Hrvoje Hodak

Kako i predstoji, Borna je stigao na svoju prvu promociju zahvaljujući Gradskoj knjižnici grada Raba i mjesecu knjige. U OŠ Ivana Rabljanina bit će upriličena promocija dječjeg avanturističkog romana ''Bornin vremeplov'' rapsko-zagrebačkog književnika Krešimira Butkovića. Vremeplov će se zaustaviti u dvorani BIC-a u utorak 18.10. točno u 19:30sati.

Riječ je o romanu po inspiraciji Borne Butkovića, Krešinog nećaka. Naime, Borna je nenadano izgubio svog oca. Odlučio je izgraditi vremeplov i vratiti se godinu dana unazad kad mu otac ima rođendan, na samu Novu godinu ne bi li opet zagrlio tatu živog. Uspijeva mu napraviti vremeplov, no peripetije njega i njegovu prijateljicu Niku odvode u osamdesete godine kad je Bornin otac bio njegovih godina. Odmah uslijede problemi, trka s vremenom, upoznavanje ondašnjih društvenih ''običaja'', igara, ljubavi i srazova sukobljenih kvartova.

O Borni smo puno govorili. Riječ je o romanu po inspiraciji Borne Butkovića, Krešinog nećaka. Naime, Borna je nenadano izgubio svog oca. Odlučio je izgraditi vremeplov i vratiti se godinu dana unazad kad mu otac ima rođendan, na samu Novu godinu ne bi li opet zagrlio tatu živog. Uspijeva mu napraviti vremeplov, no peripetije njega i njegovu prijateljicu Niku odvode u osamdesete godine kad je Bornin otac bio njegovih godina. Odmah uslijede problemi, trka s vremenom, upoznavanje ondašnjih društvenih ''običaja'', igara, ljubavi i srazova sukobljenih kvartova.

O knjizi će u vrijeme crno-bijelog svijeta govoriti recenzentica Mona Othman, o tiskanju knjige nakladnica Tajana Obradović, večer će moderirati poznati radijski voditelj Damir Ćopić, a tu i tamo progovorit će i sam autor knjige Krešo. Promociju će pjesmom otvoriti klapa Krijanca, u intermezzu će nastupati umjetnica Tamara Galović uz klavirsku pratnju Julije Dumić. Po događaju uslijedit će i skromna okrijepa.

Dan ranije, književnik će imati susret i s učenicima u OŠ Ivana Rabljanina. Svi su pozvani, a knjiga će se prodavati po promotivnoj cijeni. Za one koji neće moći nazočiti promociji Butkovićeve romane ''Molitelj'' te ''Bornin vremeplov'' moći će kupiti u rapskim knjižarama, a ima ih i u svim boljim knjižarama diljem Hrvatske, te je moguća narudžba na nekoliko profiliranih mrežnih portala ( Superknjižara, Ljevak, Tisakmedija...).

Pročitano 2039 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1