Home Najave Mjesec u znaku obilježavanja Dana planeta Zemlje u Loparu

Mjesec u znaku obilježavanja Dana planeta Zemlje u Loparu

0
Mjesec u znaku obilježavanja Dana planeta Zemlje u Loparu

Foto: Izvor: Centar za kulturu Lopar

Akcija čišćenja priobalja i podmorja „Neka školji budu bolji“

Turistička zajednica Općine Lopar, u suradnji s lokalnim komunalnim poduzećem te brojnim udrugama i pojedincima na području Lopara, svakog proljeća organizira niz akcija čišćenja priobalja i podmorja u okviru priprema turističke sezone. Velika završna akcija „Neka školji budu bolji“ ove će se godine održati u nešto ranijem terminu, 8. travnja. Okupljanje sudionika je u 8,30 h u Lučici i na Melu, a nakon odrađenog posla za sve sudionike bit će organiziran završni domjenak u 13,30 h u Lučici.

Edukativne aktivnosti

Komunalno trgovačko društvo Lopar Vrutak d. o. o. prošle je godine započelo s provođenjem aktivnosti usmjerenih razvoju ekološke osviještenosti mještana te je u suradnji s Dječjim vrtićem „Pahuljica“ i Područnom školom Lopar prikupljalo stari papir, a mještanima su uz to dijeljene platnene vrećice kako bi se utjecalo na smanjenje uporabe plastičnih. Nastavak navedenih aktivnosti predviđen je i ove godine te će se prikupljanje starog papira vršiti po prošlogodišnjem modelu, a za one najmlađe predviđena je i jedna novina – kazališna predstava edukativnog karaktera „Keko-eko“ koju Lopar Vrutak poklanja mališanima kako bi od malih nogu osvijestio važnost odvajanja i pravilnog odlaganja otpada. Prikupljanje starog papira vršit će se tijekom travnja i svibnja, kazališna predstava predviđena je 10. travnja u 8,30 h u predvorju Područne škole Lopar, a podjela platnenih vrećica vršit će se 24. travnja od 8,00 do 11,00 h ispred zgrade Lopar Vrutka.

Uređenje okoliša

Rab danas oglas

Uz akcije čišćenja i edukativne sadržaje, u planu su i aktivnosti kojima se nastoji doprinijeti ljepšem i urednijem izgledu mjesta. S tim ciljem Turistička zajednica Općine Lopar čitav niz godina organizira subvencioniranu podjelu sadnica za iznajmljivače, a Centar za kulturu Lopar priprema svojevrsnu intervenciju u prostoru; postavljanje klupice i koša za otpatke koje će prethodno obložiti mozaikom na kreativnoj radionici „Mozaikom do ljepšeg i ugodnijeg okoliša“. Subvencionirana podjela sadnica predviđena je 21. travnja od 8,00 do 12,00 h prostoru Turističke zajednice Općine Lopar, a dvodnevna krativna radionica 29. i 30. travnja u parku Kapić, od 9,00 -12,00 h. Zbog ograničenog broja sudionika, na radionicu prvenstveno namijenjenu učenicima viših razreda osnovne i srednje škole, potrebno je prethodno se prijaviti u Centru za kulturu Lopar.

Što priroda uskrati, nitko ne može dati! – Cornelius Nepot

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime