logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Utorak, 25 Travanj 2017 11:11

Donirajte knjige za početni fundus buduće Biblioteke na plaži i pridružite se globalnom trendu pokreta za slobodu knjiga!

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Donirajte knjige za početni fundus buduće Biblioteke na plaži i pridružite se globalnom trendu pokreta za slobodu knjiga! Izvor: CZK Lopar

23. travnja Svjetski je dan knjige i autorskih prava te se u Hrvatskoj i svijetu tijekom ovoga mjeseca odvija niz manifestacija poput Noći knjige ili Tjedna dobre dječje knjige. Upravo zbog toga odabrali smo travanj da pozovemo mještane da se uključe u projekt donacije knjiga za buduću Biblioteku na plaži!

Naime, u pripremi je postavljanje kućica s knjigama na trima lokacijama koje će funkcionirati po principima Bookcrossinga, odnosno svjetskog pokreta za slobodu knjiga. 

https://www.bookcrossing.com/howto

http://nsk.hr/…/bookcrossing-svjetski-pokret-za-slobodu-kn…/

Na ovaj način učinit ćemo knjige dostupnima mještanima i njihovim gostima u svako doba dana ili noći, što je iznimno važno zbog toga što Lopar još uvijek nema knjižnicu, niti čitaonicu. Ovim projektom namjera nam je potaknuti kulturu čitanja te približavanje svjetskom trendu slobodnih knjižnica na koje sve češće možemo naići i na ulicama naših gradova.

Stoga, pozivamo sve mještane Lopara te čitavog otoka Raba da kontaktiraju Centar za kulturu Lopar ukoliko imaju knjige koje žele donirati za početni fundus Biblioteke na plaži koja će profunkcionirati početkom ovog ljeta!

Kontakt: 

  • Centar za kulturu Lopar (zgrada Turističke zajednice Općine Lopar)
  • Lopar 284, Lopar
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • 099/814-0712
Pročitano 1368 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1