logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 24 Svibanj 2017 06:55

Završna svečanost Festivala otočne janjetine -16. Izložba rapska ovca - natjecanje u spravljanju janjećeg kotlića / Trg sv. Kristofora, Sub., 27.5. od 17h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Završna svečanost Festivala otočne janjetine -16. Izložba rapska ovca - natjecanje u spravljanju janjećeg kotlića / Trg sv. Kristofora, Sub., 27.5. od 17h Izvor: TZG Raba

S obzirom da nam se bliži subota, te samim time i završna fešta Festivala otočne janjetine, donosimo vam ukratko program.

Festival otočne janjetine koji se odvija tijekom mjeseca svibnja u restoranima diljem otoka Raba svoju će kulminaciju doživjeti završnom svečanošću koja će se dogoditi 27. svibnja u na Trgu sv. Kristofora u gradu Rabu, s početkom u 17:00 sati, kada će svi moći pogledati 16. Izložbu rapske ovce. Vrijedni će Vam Rabljani pokazati svoje ovce od kojih uzgoje ovo prvoklasno meso i vrhunski ovčji sir.

Dakako uživat ćete u ukusnim obrocima janjetine, pripremljenima od strane hotelskog poduzeća Imperial d.d. No to naravno nije sve – rapske će se udruge natjecati u pripravljanju janjećeg jela u kotliću od 19:00 sati, a sve to pod paskom poznatog hrvatskog chefa Tomislava Špičeka, koji će biti na pomoć natjecateljima, ali i predsjednik ocjenjivačkog žirija. 

Chef Tomislav Špiček jedan je od najpoznatijih htvatskih profesionalnih kuhara, a proslavili su ga nastupi u kulinarskim TV showovima “Kruške i jabuke” te “Tri, dva, jedan – kuhaj”. Poznat je po njegovanju tradicionalne, kontinentalne kuhinje, te će biti zanimljivo kako će ocjeniti rapsku, mediteransku kuhinju.

Nakon podjela nagrada, zabavljat će vas grupa Team koja je garancija za odličnu zabavu!

Restorani koji diljem otoka Raba za vrijeme trajanja Festivala otočne janjetine na svojim jelovnicima nude jela spravljena od janjetine navedeni su na plakatu.

Čitav ovaj program održava se u suradnji Udruge ovčara “Škraparica” Rab, Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza, TZG Rab, TZO Lopar, Imperiala d.d., POU Rab te Grada Raba, a pokrovitelji 16. Izložbe rapske ovce su Ministarstvo poljoprivrede i Grad Rab.

Pročitano 2270 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1