Home Najave Gastro manifestacija KRUMPIRFEST – 5. Dani loparskog krumpira / 8.-15.6.2017.

Gastro manifestacija KRUMPIRFEST – 5. Dani loparskog krumpira / 8.-15.6.2017.

0
Gastro manifestacija KRUMPIRFEST – 5. Dani loparskog krumpira / 8.-15.6.2017.

Foto: RabDanas

 

Od davnina su Loparani sadili ovu važnu prehrambenu namirnicu i često čujemo da nigdje krumpir nije tako ukusan kao ovaj naš loparski. Česta bura koja nosi posolicu doprinosi bogatstvu tla mineralima, pa tako loparski krumpir, isto kao i pumidor, ima intenzivniji i bolji okus. Tone i tone loparskog krumpira odvezeno je vaporima, trabakulima, barkama u podvelebitska mjesta od Jablanca do Senja, zatim u Novi Vinodolski, Crikvenicu, Bakar, Rijeku

Rab danas oglas

 

Krumpirov cvijet u grbu Općine Lopar

Dolaskom turista i nešto lakšoj prilici za zaradu, sve više poljoprivrednih površina u našem mjestu ostaje neobrađeno, a upravo bi turizam trebao biti najveći konzument loparskog krumpira.

Osnutkom Općine Lopar, odano je dužno priznanje namirnici koja je othranila generacije Loparana, ali i mnoge druge, uvrštenjem cvijeta krumpira u grb Općine Lopar.

 

Masterchef Šime Sušić na završnoj fešti Krumpirfesta na Rajskoj plaži

Prije nekoliko godina Turistička zajednica počela je sa gastro-manifestacijom “KRUMPIRFEST” kako bi se dodatno brendirao loparski krumpir i potaknula njegova upotreba u gastronomiji. 

Završna fešta održat će se na Rajskoj plaži 15.06. od 19,00 kada će se proglasiti pobjednik u spravljanju jela od loparskog krumpira, a gastro show pripremiti će Masterchef Šime Sušić.

 

Uz Krumpirfest posjetitie i Festival skulpture u pijesku

Kao što smo već ranije najavili od 12.06.-17.06. Rajska plaža se po 6. puta zaredom pretvrara u mjesto čarolije gdje razna morska bića iz mašte napravljena od pijeska mame poglede i uzdahe tisućama turista i posjetitelja.

Proglašenje pobjednika u izradi skulptura kao i fotografija na temu pijeska biti će u PETAK 16.06. u popodnevnim satima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime