Home Najave Gitarski koncert Eme Stein u okviru Rapskih glazbenih večeri / Čet/Thu, 10/8/2017 – crkva sv. Križa u 21h

Gitarski koncert Eme Stein u okviru Rapskih glazbenih večeri / Čet/Thu, 10/8/2017 – crkva sv. Križa u 21h

0
Gitarski koncert Eme Stein u okviru Rapskih glazbenih večeri / Čet/Thu, 10/8/2017 –  crkva sv. Križa u 21h

Foto: Izvor: Pučko otvoreno učiliste Rab

Ema Stein svira “transparentno, s izuzetnom osjetljivošću i smislom za detalje” (Dušan Bogdanović).

Fascinirana podjednako starom glazbom i gitarističkom literaturom, djeluje na dva kolosjeka – kao solistica na lutnji i gitari i kao komorni muzičar. Njezin muzički put započeo je u rodom Zadru gdje poduku iz gitare dobiva od učiteljice Mirjane Supičić. Školovanje je nastavila u Zagrebu na Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi prof. Ante Čaglja. Diplomirala na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji gdje je studirala i s profesorima Antom Čagljem i Darkom Petrinjakom. Njezine koncerte prate uvijek izražajno i nadahnuto muziciranje te pomno sastavljeni koncertni programi. Oni reflektiraju ideal povijesno informiranog pristupa izvedbi s jedne s strane, a s druge, njezino uvjerenje da se istinski nadahnuto muziciranje neizbježno opire svim ograničenjima uvriježenih interpretativnih kanona te da svaki koncert predstavlja stvaralački čin trenutka.

Rab danas oglas

Okosnicu njezine karijere čini duo EmmaLee, duo s flautisticom Lidijom Ljubičić osnovan 2008. g. Poslijednjih godina duo EmmaLee intenzivno je nastupao diljem Hrvatske, u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, i Francuskoj, često premijerno predstavljajući publici repertoar skladan za njihova dva instrumenta, flautu i gitaru, te redovito nailazeći na pozitivan prijem i kritike i publike.

Ema nastupa s ansamblima za ranu glazbu Marco Polo i Minstrel, a pozornicu je dijelila s muzičarima poput Edina Karamazova i Kaliopi, sopranistice Nele Šarić, lutnjista/gitarista Igora Pare i Darka Karajića. Djeluje i u duu s pijanistom Antom Milićem. Koncertna putovanja odvela su je u većinu hrvatskih gradova, u susjedne zemlje, u Francusku i u Irsku. Predaje gitaru na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime