Home Najave Krešo, Rabljani i njihovi prijatelji i u 2017. plivačkim maratonom srčano ruše barijere

Krešo, Rabljani i njihovi prijatelji i u 2017. plivačkim maratonom srčano ruše barijere

0
Krešo, Rabljani i njihovi prijatelji i u 2017. plivačkim maratonom srčano ruše barijere

Foto: Plakat: Hrvoje Hodak

Riječ je o maratonu čiji je pokretač Krešimir Butković književnik i novinar s rapsko – zagrebačkom adresom, jedan od značajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom, te motivator koji svojom velikom snagom volje pokreće pozitivne promjene, kako u ljudskoj svijesti tako i u zajednici.

Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča – Dolin – Vodenča u Barbatu kako bi pružili podršku osobama s invaliditetom te skrenuli pažnju javnosti na njihov položaj i potrebe te glavne zapreke za njihovu socijalnu uključenost. S obzirom da je maraton humanitarnog karaktera i ove će se godine prikupljati novčana sredstva kako bi se prisutne zapreke što lakše savladale – IBAN: HR6223400091836300002 (Grad Rab).

Rab danas oglas

Organizatori maratona su Grad Rab, TZG Raba, Udruga za promicanje kulture življenja „Komin“ i naravno idejni začetnik Krešimir Butković dok je jedan od pokrovitelja i lokalni brodar Rapska plovidba d.d..

Maraton će svojim sudjelovanjem podržati Udruga invalida kvarnerskih otoka iz Punta, Društvo Tjelesnih Invalida Grada Rijeke, Paraolimpijski komitet Srbije, Ratko Kovačić (predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora), brojni sportaši, uvaženi gosti, Rabljanke i Rabljani i njihovi prijatelji.

Pozivamo sve ljude dobre volje da podrže 7. plivački maraton „Srcem protiv barijera 2017.“ i zajedničkim snagama nastave rušiti barijere jer ono što srce vjeruje, zajednička snaga pokreće.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime