logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 855
Utorak, 12 Prosinac 2017 10:49

Obavljene sve pripreme za osnovnoškolski božićni sajam!

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U Osnovnoj školi Ivana Rabljanina adventsko vrijeme protječe veselo i obiluje događanjima. Mjesec prosinac započeo je sudjelovanjem učenika na manifestaciji paljenja svjećica na gradskom božićnom drvcu. Uz više lutkarskih i kazališnih predstava koje smo gledali u organizaciji POU-Rab i KC-a Lopar – „Tri praščića“, „Izgubljena priča – Ivica i Marica“, „Priča sa sjevera“ i „Vrtuljak“, djecu je posjetio sv. Nikola, kako u matičnoj, tako i po područnim školama, gdje je svima podijelio darove.

 

Istog dana u Barbatu je održan humanitarni sajam. Slušali smo i predavanje splitskog književnika Mikija Bratanića koji je govorio i o našim božićnim običajima. Nedavno smo uz pjesmu zapalili i drugu adventsku svijeću u Dorki, a pripremamo još puno pjesama i plesa na našoj završnoj priredbi koja će se održati zadnjeg dana škole, 22. prosinca, u školskoj sportskoj dvorani. Posljednji tjedan škole bit će Tjedan dobrote u sklopu kojeg ćemo prikupljati pomoć za pučke kuhinje, a kao i posljednjih godina, posjetit ćemo Bolnicu Kampor gdje ćemo se svojim nastupom potruditi uveseliti pacijente i osoblje te ustanove.

Još koncem studenoga započele su božićne radionice u školama diljem otoka te su obavljene sve pripreme za božićni sajam, pa će se tako i ove godine na našem tradicionalnom osnovnoškolskom sajmu u PC Mali Palit prodavati rukotvorine vrijednih rapskih učenika, njihovih roditelja i nastavnika: od božićnih dekoracija do ukusnih keksića i kolačića za popunjavanje blagdanskih stolova. Pozivamo Vas da nas posjetite u četvrtak (14. prosinca) u jutarnjim satima u P.C. Mali Palit kako bi se podružili i zapjevali s nama te razgledali našu ponudu čiji prihod ide u svrhe za nabavku opreme djeci u našim školama. U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost premiještanja sajma na ponedjeljak 18. prosinca, a sve koji budu u blizini, pozivamo u utorak 19. prosinca u jutarnjim satima na božićni sajam područne škole Lopar.

Svim učenicima, roditeljima i suradnicima škole želimo vesele blagdane, čestit Božić te obilje mira i radosti u novoj 2018. godini!

Pročitano 2493 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1