logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 10 Siječanj 2018 15:51

Na Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, u nedjelju 14. siječnja, prođite gradom u društvu rapskih turističkih vodiča!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Na Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, u nedjelju 14. siječnja, prođite gradom u društvu rapskih turističkih vodiča! Foto: Hrvoje Hodak

U sklopu projekta 'Upoznaj svoju zemlju' Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u nedjelju, 14. siječnja 2018. godine s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

Također nastoje organizirati u isto vrijeme besplatna vođenja i u svim manjim gradovima koji pripadaju područjima županija u kojima djeluju udruge - članice ZDTVH-a, a žele isto organizirati i u sredinama u kojima nisu osnovane udruge turističkih vodiča. Za sad se radi o organizaciji besplatnih vođenja u oko 30 gradova.

Ovom akcijom želi se na malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije

Ovom akcijom želi se na malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije. Na isti način se promoviraju i lokalne zajednice te županijske i lokalne turističke zajednice.

HTZ, kao krovna organizacija je proslijedila molbu za potporu u organizaciji projekta besplatnih vođenja za građane u gradovima Hrvatske povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, od strane ZDTVH, a čija je predsjednica gđa Kristina Nuić Prka.

 

Besplatno vođenje povijesnom jezgrom grada Raba

Udruga turističkih vodiča grada Raba odlučila je pokloniti Rabljankama i Rabljanima te turistima koji se trenutačno tu nalaze, vođenje povijesnom jezgrom grada Raba, koje će se održati 14.1.2018. s početkom u 12:00 sati (baš kao i u drugim gradovima uključenima u ovu inicijativu), a mjesto susreta je Trg Sv. Kristofora.

Ovom prigodom TZG Rab zahvaljuje Udruzi turističkih vodiča grada Raba te njihovoj predsjednici gđi Snježani Gulić na susretljivosti i uključivanju u ovu hvalevrijednu akciju te poziva sve zainteresirane da se odazovu ovoj inicijativi te na lijep i dostojanstven način obilježe ovaj važan dan u novoj hrvatskoj povijesti.

 

  • Izvor: TZG Raba

 

Pročitano 1458 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1