Home Najave Na sceni Kina Rab gostuje Teatar Exit s predstavom SUTRA (NI)JE NOVI DAN / (pet.) 9.3.2018. u 20.00h

Na sceni Kina Rab gostuje Teatar Exit s predstavom SUTRA (NI)JE NOVI DAN / (pet.) 9.3.2018. u 20.00h

0
Na sceni Kina Rab gostuje Teatar Exit s predstavom SUTRA (NI)JE NOVI DAN / (pet.) 9.3.2018. u 20.00h

Foto: Izvor: POU Rab

 

Na tragu svoje autorske uspješnice Kako misliš mene nema?! (odigrane preko 250 puta) Ivica Boban i Teatar EXIT vam predstavljaju tri nova mlada i talentirana glumca – Iskru Jirsak, Zorana Pribičevića i Mirelu Videk u predstavi Sutra (ni)jenovi dan! Oni se na temelju mnogostrukosti svojih osobnih, profesionalnih i društvenih identiteta u predstavi transformiraju u niz različitih likova i karaktera iz našega grada. Vidjet ćete ih – do grla u problemima, u suludim situacijama i interakcijama, sa svakovrsnim unutrašnjim i vanjskim konfliktima… i deliktima! Predstava je prilika da ih upoznate, da čujete njihove sulude, smiješno-gorke i potresne priče… jer i vas se tiču.

Rab danas oglas

 

U dva sata virtuozne turboigre – oni će vam pričati o svojim željama i promašajima, o susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoći i čežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima… Predstava je živa vivisekcija problematične stvarnosti koju živimo i načina kako bježimo od nje…

Dođite u petak 9. ožujka 2018. u 20,00 sati u Kino Rab i saznajte tko su ti ljudi što žive pored vas, što im se događa, muči i rastura. Kako su nadrapali i zašto su se raspali. Gdje su se zaje**** i zašto su naje****. Koji film furaju i u što ih guraju, o čemu maštaju i kako ispaštaju u današnjem vremenu sve veće bijede, u dehumaniziranom svijetu interesa i profita, u kojem su outfit, poze, lažna obećanja i promocije važnije od ljudi, njihovih života i smisla.

Ispreplitanjem stvarnog i fikcionalnog, autobiografskog i izmišljenog predstava propitkuje područja i traume rodnih, spolnih, seksualnih i tjelesnih identiteta – različite vrste poniženja, zanemarivanja, zlostavljanja, pedagoške i ljudske diskriminacije… i njihova maskiranja.

Stalnim promjenama perspektive od jednog lika do drugog, predstava s dirljivom empatijom ispovijeda djeliće njihovih života, ali i svakoga od nas. To je predstava o običnim ljudima, o njihovim osamljenostima, dvojbama i strahovima, o teškoći ostvarivanja odnosa s drugim… o ljudima kojima se dogodio život onako kako nisu željeli, o teškoćama da se krene u novi dan s nadom i vjerom, o pokušajima da se pobjegne i izbavi od traumatične prošlosti, da se spasi od još nepodnošljivije sadašnjosti i od potpuno neizvjesne budućnosti.

  • Ivica Boban

 

O likovima :

Predstava svjedoči o mladim ljudima bez perspektive – bez posla, stana, i osnovnih egzistencijalnih uvjeta, zrelim ljudima opterećenim kreditima, otkazima, neimaštinom i raspadanjem obitelji i o starcima s bijednim mirovinama, suočenim s bolesti i blizinom smrti. Želimir je klinac iz kvarta. Odrastao je bez roditelja u domu i sada preživljava tako što krade po tramvajima, bavi se džeparenjem. Krešo je zapustio studij zbog teških obiteljskih i životnih prilika i postao ovisnik o kompjuterskim igricama, Laki, njegov prijatelj iz škole postao je iz kompleksa manje vrijednosti ovisnik o teretani, vježbanju, steroidima i ženama, Vanesa, janjevka iz Dubrave radi na štandu i ima od djetinjstva problema s agresivnošću, njena prijateljica Miki, prazninu puni kao “šaptačica muškaraca” i nimfomanka, a duboko u sebi čezne za pravim odnosom, toplinom i ljubavi, dementni stari Slavko, umirovljeni profesor skuplja boce kako bi bio koristan i “jer svaka kuna dobro dođe”, a njegovoj ženi Slavici postalo je preteško i želi da se sutra više ne probudi, Anita Slavkova i Slavičina unuka je diplomirala farmaciju, ne može naći posao i nada se ljubavi s Krešom, Vinko, šljaker otpušten kao tehnološki višak, radi kao šljaker sve što mu ponude da prehrani ženu i djecu s kojima živi u 20 kvadrata i bijesan je na državu i banke.

 

  • Gdje: Kino Rab
  • Kada: Petak, 9. ožujka 2018. u 20.00 sati
  • Trajanje predstave: 1 h i 50 min
  • Ulaz: 50 kn

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime