logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Srijeda, 11 Travanj 2018 09:54

Izložba „Umjetnost oblikovanja zemlje“ ususret ovogodišnjem Danu planeta / (uto.) 17.4.2018. - Lopar

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Izložba „Umjetnost oblikovanja zemlje“ ususret ovogodišnjem Danu planeta / (uto.) 17.4.2018. - Lopar Izvor: CZK Lopar

Centar za kulturu Lopar vas poziva na izložbu „Umjetnost oblikovanja zemlje“ ususret ovogodišnjem Danu planeta. Izložbom će biti predstavljeni radovi polaznika tečaja Osnove izrade keramike (lončarstva) koji je realiziran u okviru projekta „Kreativnost u svakodnevici“.

 

17. travnja radovi će biti izloženi ispred zgrade Turističke zajednice Općine Lopar od 10,00 do 14,00 sati, a nakon toga izložba će biti preseljena u prostor Turističke zajednice i moći će se pogledati do kraja svibnja; za vrijeme redovnog radnog vremena – radnim danom od 8,00 do 15,00 sati.

 

O projektu „Kreativnost u svakodnevici“…

S ciljem aktivnog uključivanja stanovništva u programe u kulturi, obogaćivanja društvenog i kulturnog života zajednice, razvoja senzibiliteta za raznovrsne umjetničke izričaje te poticanja kulturno-umjetničkog amaterizma, Centar za kulturu Lopar osmislio je projekt „Kreativnost u svakodnevici“ koji je drugu godinu zaredom financiran sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Lopar. Tijekom ožujka 2018. realiziran je ciklus od 10 likovno-kreativnih radionica pod stručnim vodstvom Nives Gvačić. U njima je sudjelovalo 38 osoba podijeljenih u 4 grupe koje su upoznate s osnovama lončarstva tj. postupcima oblikovanje glinenog posuđa rukama, mehaničkim i električnim lončarskim kolom te oslikavanjem, glaziranjem i paljenjem keramike. 

U okviru istog projekta prošle je godine realiziran ciklus radionica Osnove izrade mozaika u sklopu kojega je izrađena i staklenim mozaikom obložena klupa koja će uskoro biti trajno postavljena u parku Kapić.

 

Pročitano 1213 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1