logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Četvrtak, 07 Lipanj 2018 14:02

Muzejska radionica „Čudotvornica na putu“ – „Antičke igre“ / 14.06.2018. na Rajskoj plaži

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Muzejska radionica „Čudotvornica na putu“ – „Antičke igre“ / 14.06.2018. na Rajskoj plaži Izvor: CZK Lopar

U suradnji Centra za kulturu Lopar s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja u četvrtak, 14. lipnja na Rajskoj plaži održat će se radionica „Antičke igre“ namijenjena učenicima razredne nastave.

 

Radi se o jednoj od edukativnih radionica u sklopu pedagoške djelatnosti Muzeja kojima se, u sklopu izvanmuzejskog programa „Čudotvornica na putu“, kroz praktičan i kreativan rad, izazove, igru i zabavu nastoji djeci približiti različite segmente lokalne baštine. Početak radionice za prvu skupinu djece predviđen je u 9,00 sati, a za drugu u 10,30 sati. „Čudotvornica“ već drugu godinu zaredom gostuje u Loparu, a ovogodišnja suradnja financirana je sredstvima Primorsko-goranske županije.

 

O radionici…

Na radionici će djeca upoznati dio svakodnevnog života starih Rimljana koji se odnosi na zabavu i razonodu. Iskušat će se u igri na ploči pod nazivom Terni lapilli (Tri kamenčića) koju će prepoznati po nešto izmijenjenom obliku u varijantama igre Mlin ili Križić-kružić. Sami će izraditi podlogu za igru, kao i žetone, te će naučiti pravila i okušati svoju strategiju i sreću u igranju. U sportskom dijelu radionice djeca će naučiti igrati Trigon, igru loptom gdje je također važna strategija, ali i spretnost.

Pročitano 1216 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1