logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 19 Srpanj 2018 16:20

Izložba - PETAR LUPIĆ fotografski vremeplov „Rabske fjere“ / Conte Nero, (pon.) 23.7.2018. u 21h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Izložba - PETAR LUPIĆ fotografski vremeplov „Rabske fjere“ / Conte Nero, (pon.) 23.7.2018. u 21h Foto: "Ribar" Petar Lupić

U ponedjeljak 23. srpnja 2018. godine, u 21.00h, u galerijskom prostoru Lounge bara Conte Nero, mladi rapski fotograf Petar Lupić predstavit će se Rabljanima i brojnim gostima otoka, svojom prvom samostalnom izložbom fotografskih uradaka snimljenih za trajanja nekoliko „Rabskih Fjera“. 

 

Bit će to izvrstan uvod u kulminaciju rapske turističke sezone, koju će krajem srpnja tradicionalno obilježiti ovaj po mnogočemu jedinstveni i privlačan rapski festival srednjovjekovlja.

 

Foto: Petar Lupić

 

Neke od fotografija koje će se naći na izložbi jednostavnog naziva „Rabska Fjera“ fotografirane su namjenski za potrebe Turističke zajednice Grada Raba, a među njima posebno se ističe fotografija „Ribar“ koja je osvojila nekoliko međunarodnih nagrada.

Lupićev „Ribar“ svoje je mjesto našao i u najvećoj svjetskoj online galeriji 1X.com, a bio je izložen, baš kao i fotografija "Kolo s Fjere", i među najboljim svjetskim fotografijama renomiranog sarajevskog Balkan Photo Festivala.

 

 

Petar Lupić u vlaku za Sarajevo - Foto: Goran Kovačević

 

Petar Lupić fotografijom se ozbiljnije počeo baviti 2005. godine, najprije kroz hobi, a zatim i profesionalno,no prva ljubav bila mu je slikarstvo. Upravo će taj prirođeni artistički osjećaj za kadriranje i kompoziciju, ali i lako uočljiv kreativni impuls, učiniti Lupićeve fotografije originalnima i prepoznatljivima u profesionalnim fotografskim krugovima.

 

Iako je ovo njegova prva samostalna izložba, Lupić je sa svojim radovima bio prisutan na mnogo grupnih, što lokalnih, što međunarodnih izložbi. Osim već spomenutog sarajevskog Balkan Photo Festivala na kojem je kao finalista izlagao već 4 puta do sada, nekoliko je puta osvojio Zlatnu plaketu u riječkom Photo klubu Color, a fotografije su mu izabrane od kuratora u najjačoj svjetskoj online galeriji 1X.com. Tu su još i brojne manje i veće skupne izložbe s osvojenim nagradama i ulascima u uži izbor. 

 

Iako primarno zainteresiran za umjetničku fotografiju, trenutno radi kao fotograf vjenčanja te uspješno vodi svoju foto stranicu www.petarlupic.com, a djeluje i kao službeni fotograf za TZ Grada Raba i TZ Općine Lopar. Nakon ove tematske izložbe „Rabska Fjera“ želja mu je organizirati i prvu izložbu vlastitih umjetničkih fotografija. (H.H.)

 

Foto: Petar Lupić

Pročitano 1999 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1