logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 16 Kolovoz 2015 10:26

Idemo svi 5. rujna na Vodenču plivanjem i osmjehom rušiti barijere!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Uspjeli smo kroz protekle četiri godine nošeni upornošću i energijom Krešimira Butkovića učiniti štošta što institucije koje bi trebale o tome voditi računa nisu znale ili nisu smatrale potrebnim učiniti.

Neki od njihovih predstavnika primjerice niti danas ne znaju koliko je truda, medijskog i stručnog angažmana trebalo da se odobri projekt izgradnje podizne platforme za osobe s invaliditetom u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina Rab, a i akcija prikupljanja sredstava koja su nedostajala za tu svrhu itekako je pomogla zaključenje financijske konstrukcije. Ukazivali smo i ukazujemo na čitav niz nepotrebnih barijera za ljude koji se otežano kreću ili se kreću u kolicima. Potakli smo gradnju nedostajućih rampi za ulazak u more, ukazivali na crne točke, nemoguć pristup institucijama poput Policije ili Gradske knjižnice, ili pak na krajnje nelogično pozicioniranje parkirnih mjesta za OSI u Šarengradu, no to je samo kap u moru onoga što još treba učiniti.

Ipak najvažnije od svega je postizanje neprocjenjivog zajedništva u nastojanju da promičemo jednaka prava osoba s invaliditetom, da budu primijećeni i da se prema njima svi odnosimo s puno poštovanja. U Barbatu, na Vodenči, svi su jednaki na dan maratona, i osobe u invalidskim kolicima, i oni s protezama, i volonteri Kocke, i rapski vaterpolisti, i članovi Komina, Dolina, Amfore, i osnovnoškolci i djeca iz Udruge Pinokio, i gosti s invaliditetom našega dragog prijatelja Dicka Spijkermana, i predstavnici Udruge invalida kvarnerskih otoka sa svojim štićenicima, invalidima s Raba i okolnih otoka, i osoblje kafića Puntica, i rapski penzioneri, i brojna djeca i odrasli s čitavog otoka... svi su jedno, svih more čini jednakima, neka tako bude i 5. rujna na 5. jubilarnom maratonu "Srcem protiv barijera"...

Dođite svi na Vodenču!!!

Pročitano 1122 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1