Home Najave Zajednička javna obrana diplomskih radova iz logoterapije na Rabu

Zajednička javna obrana diplomskih radova iz logoterapije na Rabu

0
Zajednička javna obrana diplomskih radova iz logoterapije na Rabu

Foto: RabDanas

 

Ukoliko ste zainteresirani, Udruga LOGOS – Hrvatska udruga za logoterapiju, poziva vas na javno branjenje diplomskih radova Rosande Krstinić – Guščić na temu ”Od psihoanalitičke psihoterapije do logoterapije u radu sa djecom i adolescentima”, te Krešimira Butkovića ”Snaga logoterapije u mom stvaralaštvu”.

Rab danas oglas

 

Večer obrane diplomskih radova zakazana je za 25.9. u 19:30 sati u dvorani BIC-a u OŠ Ivana Rabljanina – Rab.

 

Logoterapijom do smisla postojanja

”Logoterapija se bavi “smislom postojanja” i terapeutskom tehnikom pronalaženja toga smisla, a teorija je sažeta u tri pojma: slobodna volja, volja za smislom i smisao života.

 

Glavni uzrok brojnih bolesti današnjice vidi u pomanjkanju svrhe i smisla života, što uzrokuje duševni nemir “besciljnosti”, “besmisla” i “praznine” (noogene neuroze). Logoterapija naučava kako u životu postoji objektivni i opći smisao koji vraća ljudima vjeru u život i budi smisao za odgovornost.

 

Utemeljitelj logoterapije je psihijatar Viktor Emil Frankl, rođen u Beču (1905 – 1997). On je u “holokaustu” ratnih stradanja (1942. – 1945.) izgubio članove svoje obitelji, a iskustvo patnje ojačalo ga je u uvjerenju kako je smisao života jači od svega. Stvorio je sustav logoterapije koja se bavi “smislom postojanja” i terapeutskom tehnikom pronalaženja toga smisla. Logoterapija se naziva i trećom bečkom školom psihoterapije.” – izvor portal Hrčak.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime