Home Najave Povodom blagdana sv. Nikole predstava za djecu “Ključarica – Frankopanov prsten” Teatra Oz / (sri.) 5.12.2018.

Povodom blagdana sv. Nikole predstava za djecu “Ključarica – Frankopanov prsten” Teatra Oz / (sri.) 5.12.2018.

0
Povodom blagdana sv. Nikole predstava za djecu “Ključarica – Frankopanov prsten” Teatra Oz / (sri.) 5.12.2018.

Foto: RabDanas

 

Predstava će biti odigrana u tri termina uoči blagdana sv. Nikole, u srijedu 5. prosinca 2018.. U prvom terminu pogledat će je mališani iz Dječjeg vrtića “Pahuljica”, u drugom učenici područnih škola Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, a u trećem terminu u 12.30 sati učenici matične škole Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab. U 12.30 sati, također je mogu pogledati i svi ostali zainteresirani.

Rab danas oglas

 

O predstavi:

Nikad nije bilo mira, a da nije bilo i rata. Nikad nije bilo rata, a da nije bilo i mira. Nikad nije bilo, a da nije bilo ljubavi…

U pet stoljeća frankopanske povijesti utkane su mnoge priče. Neke od njihuprizorili smo upravo za vas. Da se ne zaborave.

Edukativno, igrovno i poetski.

 

Ključarica (Frankopanov prsten) je nastavak intimne i interaktivne predstave u kojoj se isprepliću pripovijedanje, lutkarstvo, gluma i glazba stvarajući jedno malo veliko kazalište uhvaćeno u trenutak magije u sugestivnom oživotvorenju bajki, pučkih legendi, priča i predaja. Ključarica je ovog puta odabrala priče iz života Frankopana. Priče o ljubavi i ratu, sreći i nesreći, pobjedama i porazima, čekanju… Istkala ih čistom dječjom igrom i poetskom atmosferom, prilagodila ih djeci, prožela glazbom kraja i vremena iz kojeg priča dolazi. No, priča koja će se otključati i prikazati ovisi o ključu kojeg vi odaberete! Modularni koncept predstave omogućava publici da odabirom ključa sugeriraju tijek i sadržaj pojedine izvedbe postajući njen neraskidivi dio. Jer priču možete dotaknuti, pomirisati, osjetiti svim osjetilima.

Priča nosi univerzalnu poruku “Ni dobro ni zlo ne traje ovdje zauvijek. Život mjenja, a srce pamti. Samo tko zna čekati, voli…”

 

  • UZRAST: predškolski (4+) i školski uzrast
  • TRAJANJE: 35 minuta

 

Autor: Mihaela Sirotnjak Železnik

Režija/dramaturgija: Mihaela Sirotnjak Železnik

Igra: Mihaela Sirotnjak Železnik

Oblikovateljica i kreatorica lutaka: Margareta Peršić

Scena i rekviziti: Margareta Peršić, Davor Peršić, Anton Železnik

Kostimografkinja: Tajči Čekada

Glazba: Elvis Stanić

Glasove posudili: Damir Orlić, Karin Frohlich

Majstor tona i rasvjete, glazbena produkcija: Davor Tomić

Oblikovatelj rasvjete: Srđan Badurina

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime