logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 20 Prosinac 2018 09:44

Ulicama grada Raba trčat će se PRVA JUTARNJA NOVOGODIŠNJA i VEČERNJA "TWIST OFF" UTRKA / (sub.) 29.12.2018.

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U organizaciji Triatlon kluba Rab u povijesnoj jezgri grada Raba 29. prosinca 2018. po prvi puta će se održati dvije NOVOGODIŠNJE UTRKE. Prva jutarnja, ulično šumska, koja će se trčati ulicama grada i parkom Komrčar, namijenjena je svima, dok je ona večernja 1. NOVOGODIŠNJA TWIST OFF UTRKA (1st New Year Twist off Run), zbog posebnih propozicija, namjenjena samo punoljetnim osobama.

 

 

U jutarnjem terminu, dakle, održat će se i 1. Novogodišnja utrka ulicama grada Raba i stazama parka Komrčar, sa startom i ciljem na Trgu Municipium Arba, prema rasporedu i kategorijama kako je navedeno na plakatu, s time da će glavna utrka startati točno u podne.

 

Ruta večernje novogodišnje Twist Off utrke ulicama povijesne jezgre grada Raba, kojom će se trčati 4 kruga, ucrtana je na planu grada i možete je pogledati na plakatu. Propozicije večernje utrke su takve da svaki natjecatelj prije svakog novog kruga mora popiti jednu Twist Off pivu. Također, organizatori posebno napominju da svi sudionici večernje utrke moraju biti punoljetni, i da trče na vlastitu odgovornost.

 

"Prije mjesec dana Luka Perčinić iz TZ Grada Raba u razgovoru je spomenuo kako bi bilo dobro da se organizira neka utrka u samoj povijesnoj jezgri grada Raba. To sam zatim predložio našim trenerima Triatlon kluba Rab, Dorijanu i Ivi Kurelić i oni su bili ZA. Bez puno premišljanja krenuli smo u organizaciju jutarnje 1. Novogodišnje utrke, kazao nam je predsjednik Triatlon kluba Rab Nenad Šimičić i dodao: "Što se pak tiče večernje utrke, jednom prigodom u Rijeci čuo sam kako Istriani organiziraju vinske biciklijade. Pomislio sam, pa zašto ne bi mi na Rabu probali pivsko trčanje. To pivsko trčanje organizira se u svijetu na stadionima na način da se trče 4 kruga x 400 m uz ispijanje 4 pive. Mi doduše nemamo takav stadion, ali imamo ulice povijesne jezgre grada, dovoljno pive i još više dobre volje. To sam predložio Dodu i Ivi prije 15-ak dana i krenuli smo u organizaciju večernje 1. Novogodišnje 'twist off' utrke. Radi regularnosti ispijanja pive, ona mora biti u bočici da se lako otvara."

 

Za sudjelovanje u utrkama moguće se prijaviti do petka 28. prosinca na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U mailu treba pisati ime i prezime i godina rođenja sudionika, a prijava je moguća i na sam dan utrke 29. prosinca na Trgu Municipium Arba i to od 8.30 do 9.30 za jutarnju utrku, i od 17.15 do 17.45 za večernju "Twist off" utrku.

 

Utrku u organizaciji TK Rab, podupiru Grad Rab, TZG Raba, Rapska plovidbe d.d., Pekarnice Vilma i lounge bara Conte Nero.

Pročitano 1421 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia