Home Najave ŠUM(A) MISLI, samostalna izložba Andreje Hojnik Fišić i Meridi Kordić-Gružić / 16.2.2019. u 18h, Galerija Juraj Klović – Rijeka

ŠUM(A) MISLI, samostalna izložba Andreje Hojnik Fišić i Meridi Kordić-Gružić / 16.2.2019. u 18h, Galerija Juraj Klović – Rijeka

0
ŠUM(A) MISLI, samostalna izložba Andreje Hojnik Fišić i Meridi Kordić-Gružić / 16.2.2019. u 18h, Galerija Juraj Klović – Rijeka

Foto: RabDanas

 

Izložba Šum(a) misli predstavlja radove dviju autorica, učenica Dine Trtovca, koje su slikarstvo svojega učitelja prikazale kao svojevrstan uzor, kao input vlastitom izričaju.

Rab danas oglas

 

Andreja Hojnik Fišić čini to suvereno vladajući već godinama u polju „bijele slike“, ponavljajući vertikale i horizontale strukturalnih nizova bijelog platna, gdje je boja naznaka, tajna skrivena u svjetlosnom spektru. Njezin izraz je bjelina i struktura koja sama po sebi asocira, navodi na uzor, zrcali i simbolički i doslovno (u zrcalima koja su integralni dio slika) Trtočev kolorit i liniju.

 

Kod Meridi Kordić-Gružić utjecaji su jasniji, eksplicitniji. Ponavljajući Trtovčev kolorit i gradnju slike jasnim nizovima vertikala, Meridi Kordić-Gružić predstavlja i vlastiti istančan osjećaj za boju, za njezino slaganje, za gradnju slike čistim slikarskim elementima.

(Sanda Stanaćev Bajzek – autorica stručne koncepcije, likovnog postava i predgovora)

 

Izložba ostaje otvorena od 16.2. – 23.2.2019.

 

Meridi Kordić-Gružić

Rođena je 03.10.1971. godine u Rijeci, Hrvatska. U Zagrebu je završila srednju školu i diplomirala na Ekonomskom fakultetu 1994. godine. Polazi slikarsku radionicu „Staze“ kod Andree Weiss Sadeh (dvije godine). U razdoblju od 2006.-2008. godine sudjeluje na projektima u ateljeu prof. Dine Trtovca gdje proučava tehnike olovke, ugljena, krede, pastele, akrila i ulja na figuraciji i u koloritu. Svoja iskustva i dalje stječe pohađajući likovnu radionicu u MSU-i u Zagrebu. Počinje samostalna izlaganja 2011. godine u Zagrebu i Rabu, a izlagala je i na 48. Grisiji u Rovinju. Živi i radi u Zagrebu.

 

Andreja Hojnik Fišić

Rođena je 9.07.1955. godine u Puli, Hrvatska. Studirala je Engleski jezik i novinarstvo na Univerzi u Ljubljani. Njezine prve likovne početke obilježavaju „bijele slike“ kojima započinje svoje likovno djelovanje1987. godine. Članica je umjetničke radionice „Staze“ od 2006., a od 2007. – 2009. pohađa teljea slikara, prof. Dine Trtovca gdje izučava figuraciju i kolorit. Članica je i religiozne skupine “Laudato”, 2004.-2010. te art skupine “Movimento Energy Tracks” (Roma) 2012.- 2014. Od 2015. članica je Hrvatskog likovnog društva (HLD) Zagreb. , a od 2017. Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara. Njezina djela, kao stalne suradnice, predstavlja Galerie d’art Uno u Quibecu,Canada. Njezine slike nalaze se u privatnim vlasništvima u Americi, Kanadi, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Italiji, Srbiji, Sloveniji, BiH, Poljskoj,Španjolskoj, Argentini i naravno Hrvatskoj. Do sada je upriličila 20 samostalnih izložbi te sudjelovala na brojnim skupnim, kako i umjetničkim kolonijama i likovnim simpozijima u domovini i inozemstvu. Živi i djeluje u Zagrebu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime