logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 23 Rujan 2015 12:32

Vikend u znaku istraživača

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Vikend u znaku istraživača Izvor: Pučko otvoreno učiliste Rab

Rapska Noć istraživača održat će se od petka do nedjelje 25. do 27. rujna poglavito u Infocentru Geopark otok Rab tj. u predvorju Zimskog kina. Program je otvoren za sve uzraste i ulaz je slobodan.

U petak 25.09. uz crtaonu Rapski fosili od 17.00 do 22 sata pod vodstvom Maje Hrustić, prof., posjetitelje očekuje i radionica dr.sc. Ljerke Marjanac i Ana Marije Tomše „Tko su i što rade geolozi“ u 17.30 sati, te prezentacija i radionice“Zemlja kao prijetnja“ dr. sc. Ljerke Marjanac u 19.00 sati. Ukoliko vremenski uvjeti dozvole u 20.30 sati s Nove rive puštat će se lampioni.

Subotnji program počinje u 15.00 sati radionicom „Geodetektivi - o stijenama, mineralima i fosilima“ pod vodstom Ana Marije Tomša u Infocentru Geoparka. U 20.00 sati Patrik Krstinić, prof. u radionici „Noćni leptiri – stvorenja mraka očarana svjetlom“ polaznike vodi u lov na noćne leptire uz pomoć svjetla i etnomološke mrežice. Istraživači će se upoznati s njihovom raznolikošću, te naučiti prepoznavati osnovne skupine, način života i odnose s drugim organizmima.

U nedjelju zainteresirane očekuje znanstvena šetnja „Od grote do grote“ od zidina grada do Frkanja. Mjesto susreta je u 9.00 sati ispred zimskog kina.

Pozivamo svih, osobito djecu i mlade, i one s istraživačkim duhom da nam se pridruže na još jednoj Rapskoj noći istraživača.

Pročitano 1166 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1