Home Najave Programom zajedničkih javnozdravstvenih aktivnosti na Rabu će se obilježiti Svjetski dan zdravlja

Programom zajedničkih javnozdravstvenih aktivnosti na Rabu će se obilježiti Svjetski dan zdravlja

0
Programom zajedničkih javnozdravstvenih aktivnosti na Rabu će se obilježiti Svjetski dan zdravlja

Foto: RabDanas

 

I ove godine, zajednički nam je cilj u lokalnoj sredini, uz aktivnu suradnju djelatnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, prigodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja povezati i udružiti sve zdravstvene županijske ustanove, odgojno-obrazovne, županijske i gradske ustanove, stručne udruge i komore, sportske klubove, kao i same građane i predstavnike JLS koje djeluju na otoku Rabu, kazala nam je voditeljica rapske ispostave NZZJZ, mr. sc. Daniela Glažar Ivče dr. med..

Rab danas oglas

 

Program zajedničkih aktivnosti primjer je izuzetne javnozdravstvene akcije fokusirane prema najbitnijem prioritetu u zajednici, te načinu na koji se mobiliziraju svi sudionici u zdravstvenom sustavu i izvan njega, a koji su kontinuirano orjentirani zdravlju.

 

 

Mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za naše građane

Zainteresirani građani će se tako moći upoznati s brojnim javnozdravstvenim programima, a djelatnici NZZJZ Ispostave Rab, zajedno sa djelatnicima Doma zdravlja Ispostave Rab, volonterima Gradskog društva Crvenog križa u Rabu, provest će javnozdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za naše građane, uz potporu Ljekarni „Kušen i Načeta“ i to 5. travnja od 9-13 sati u “Šarengradu”, PC Mali Palit u Rabu, te za zainteresirane mještane Lopara, u Ljekarni „Dumičić Debelić“ .

 

Zajedno u akciji “Hodanjem do zdravlja”

Također u petak, 5. travnja, javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“ podržat će djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića „Pahuljica“ s odgajateljima i stručnim suradnicima, svi učenici od 1. do 8. razreda OŠ Ivana Rabljanina Rab, kao i učenici Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, koji će u pratnji svojih učitelja i stručnih suradnika, jedan školski sat provesti u šetnji te na taj način dati svoj doprinos javnozdravstvenoj akciji.

 

U subotu, 6. travnja, hodanju do zdravlja moći će se pridružiti i ostali građani, a mjesto okupljanja je na Škveru pokraj dječjeg igrališta i pansiona „Tamaris“. Planirani polazak je u 9 sati, a hodat će se po šetnici uz more do dječjeg igrališta u blizini samostana sv. Eufemije.

 

Pozivamo vas da svojim dolaskom podržite javnozdravstvenu akciju i zahvaljujemo svima na potpori i suradnji!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime