logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 13:27

Otvorenje izložbe Tatjane Masterl „Prolazi i prijelazi“ u Galeriji Pik / (sub.) 15. lipnja 2019.

Napisao/la Sabrina Žigo
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U subotu, 15. lipnja 2019. u 21.00 sat, u Galerija Pik, u gradu Rabu, bit će otvorena izložba radova riječke umjetnice Tatjane Masterl.

 

Masterl će se u rapskoj Galeriji Pik predstaviti izložbom koja je ujedno presjek njezine desetogodišnje prisutnosti na likovnoj sceni. Izlaže crteže, slike, asamblaže i instalacije u kojima sažima životno iskustvo i doživljaje prenesene u apstraktne kompozicije. Osnova njezinog stvaranja je crtež i izražajni minimalizam koje prenosi i na trodimenzionalne objekte, skulpture i instalacije – transparentne rešetke oprostorenog crteža, izvedene industrijskim materijalima bez naknadne intervencije. Crteži i slike iniciraju iz linearne mreže koja se zgušnjava, prorjeđuje, blijedi i iščezava i u koju postupno uvodi kolorit, transparentne registre plave i žute boje. Govoreći o svome radu, autorica navodi slojevitost, preklapanje, providnost, nestajanje i postojanje skrivenog ispod svakog novog određenog medija.

 

Tatjana Masterl rođena je 1981. godine u Rijeci. Diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci te magistrirala na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani, smjer kiparstvo. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb. Izlagala je na desetak skupnih i samostalnih izložbi. Živi i stvara u Rijeci.

 

  • Napisala: Sabrina Žigo
Pročitano 609 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1