logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 11 Lipanj 2019 07:39

Koncert na Pjaceti - Luigi Catuogno "Dylan Suite" / (uto.) 18.6.2019. u 21h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U utorak 18. lipnja, s početkom u 21,00h, na Trgu Slobode (Pjaceta) u gradu Rabu, u organizaciji POU Rab, koncert instrumentalnih obrada Bob Dylanovih skladbi za klasičnu gitaru, naslovljen "DYLAN SUITE", održat će talijanski gitarist Luigi Catuogno.

 

Dylan Suite je moj glazbeni svemir, kazao je Luigi Catuogno. Nije to tek počast velikom američkom tekstopiscu, koji je ne tako davno nagrađen s Nobelovom nagradom za književnost, već je to putovanje u stilove, ritmove i načine koje je ovaj talijanski gitarista prigrlio u vlastiti život.Tu su meksički valcer (to Ramona), argentinska chacerera (Sara), tarantella (Just Like a Woman) i mnogi drugi stilovi folk-gitare isprepleteni s melodičnom niti Boba Dylana. Tekstovi nedostaju, ali sve će biti ispričano samo uz pomoć glazbe i Catuognove ljubavi prema ovom velikom umjetniku. 

 

Catuogno koristi svoju složenu tonsku paletu kao ključ za reinterpretaciju Boba Dylana, još jednom ga vezujući za vertikalnu dimenziju. U Catuognovim rukama, klasični format folk-rocka zadobiva nevjerojatnu lakoću i raznolikost izraza, nagovješćujući glazbu koja dolazi s različitih mjesta i iz različitih vremena, ali koristeći sadašnjost za izgradnju
mosta koji premošćuje granice i barijere - i vodi u budućnost u kakvoj bismo željeli biti.

 

Dođite na Pjacetu i uživajte!

Pročitano 898 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1