logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2019 09:27

Besplatna radionica “Otključaj tajne živog svijeta – morska priča na Rabu” za osnovnoškolce

Napisao/la Udruga Bioteka
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 13 godina da im se pridruže na njihovim zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča na Rabu” 13. srpnja 2019. u 10:00 sati u Rabu.

 

Radionice su do sada održane u Dubrovniku, Zadru, Splitu, Umagu, Rapcu, Puntu, Malom Lošinju i drugim mjestima na obali, dok je ovo prvi put da Biotekin tim dolazi u Rab. Kroz zabavne „uradi sam” aktivnosti na otvorenom (sakupljanje morskih životinja i algi) te kroz kreativne igre i pokuse djeca će upoznati bioraznolikost obalnog staništa.

 

Projekt je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta, a njime ona uče o bioraznolikosti morskog plićaka i opasnostima kojima su izloženi morski organizmi kada je u pitanju ljudska djelatnost te kako možemo proaktivno djelovati da zaštitimo prirodu, okoliš i lokalnu bioraznolikost.

Tijekom radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i sakupljanjem morskih algi i biljaka.

Cilj radionica je upoznati bioraznolikost obalnog staništa te otkriti načine na koje možemo doprinijeti njenoj zaštiti i očuvanju. Radionice potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini).

 

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 2 sata u što su uključeni povremeni odmori.

 

INFO:

  • Mjesto: Rab, plaža kod Buffet Škver
  • Vrijeme: 13. srpnja 2019. (subota), 10:00 – 12:00
  • Dobna skupina: 7 – 13 godina, do 20 polaznika
  • Cijena: besplatno
  • Prijave: obrazac za prijavu

 

NAPOMENE:

  • Mole se roditelji da djeci pripreme užinu i piće za odmor u pauzama.
  • U slučaju kiše radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću.
  • Za sve informacije kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 097/741-2321.

 

Projekt ”Otključaj tajne živog svijeta – morska priča” sufinanciran je sredstvima Primorsko-goranske županije.

Pročitano 1256 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1