logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 18 Srpanj 2019 09:31

Kazališni vikend s RI TEATROM u Parku Kapić u Loparu / (sub. i ned.) 20. i 21.07.2019

Napisao/la CZK Lopar
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Kazališni vikend s Ri teatrom u Park Kapić u Loparu donosi dvije predstave. U subotu, 20.7. odraslu publiku očekuje komedija  „Crna kutija“ koja će početi u 21,00 sat, dok je nedjeljna  predstava "Šumska bajka" namjenjena djeci i počinje nešto ranije, u 20.00 sati.

 

Ulaz je slobodan, a gostovanja organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar.

 

O predstavama

 

CRNA KUTIJA

U komediji „Crna kutija“ nije apsolutno ništa „crno“, čak niti bijelo ni sivo već je sve prilično obojeno šarolikim bojama. Sve započinje padom aviona F16 na jedan mali otok negdje na Jadranu. Taj otok je neka vrsta Bermudskog trokuta jer na njega i oko njega vrlo često padaju raznorazne stvari sa neba (sateliti, NLO-i itd….), što mještani rado prihvaćaju jer od tih dijelova izrađuju sve i svašta, a i redovito dobivaju odštete za „navodnu štetu“. Pilot, inače Izraelac, je živ i zdrav, a igrom slučaja avion i pilot padnu točno na među dva zemljišta koja u vlasništvu naših lokalnih glavnih junaka.

U početku misle da je to opet neki NLO, ali ubrzo shvaćajući o čemu se radi, svaki od njih svojata i pilota i avion govoreći da su pali na njegovu zemlju. Klasična susjedska svađa pretvara se u zajednički pakt kada se u sve to uključe tajni agenti, Mosad, hrvatska vlada, ostali otočani i tu priča dobiva potpuno nove razmjere. Svi traže samo jednu stvar – crnu kutiju. Gdje je crna kutija – nitko ne zna!

Glumačku ekipu glumci Bojan Lakoš, Tomislav Vičević, Krešo Medaković i David Petrović.

Tekst potpisuje Donato Jurković, režiju cijeli glumački ansambl, a scenografiju i tehničko vodstvo Igor Kondić.

 

ŠUMSKA BAJKA

Kako su šumski čuvar i šumske životinje spasile jelku i pomogle čovjeku da upozna šumu, pogledajte u predstavi...

Ovo je priča o jednoj običnoj jelki koja odrasta u šumi kroz sva četiri godišnja doba. Jedno proljeće u šumu dolazi filmski snimatelj s namjerom da poreže sva stabla kako bi snimio film. Lukavi lisac nagovori snimatelja da prvo upozna šumu kroz sva četiri godišnja doba. Do jeseni je snimatelj već shvatio koliko je šuma lijepa, ali kad je došla zima želio je djelić te ljepote unijeti u svoj dom tako da posječe malu jelku i ukrasi za blagdane, ali jelka traži pomoć i šumski čuvar ju spašava.

Ova poučna priča, na humorističan i zanimljiv način, uči nas da ne smijemo paliti vatru u šumi, ne možemo rezbariti koru drveta iz dosade ili sami rezati jelke u šumi, jer moramo čuvati prirodu. Priča se provlači kroz četiri godišnja doba i upoznaje djecu što se u prirodi događa u proljeće, ljeto, jesen i zimu.

 

  • Režirali i igraju: Krešo Medaković, David Petrović i Bojan Lakoš Tehnika: Igor Kondić
  • Autor teksta: Zlata Vukelić
  • Autor glazbe: Srđan Badurina
  • Scenografija i lutke: Mihajlo Uzelac
  • Vrijeme trajanja: cca 40 minuta

 

Pročitano 725 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1