Home Najave Lutkarsko-glazbene predstave “TONKO I MUORE” / (uto.) 6.8.2019 – Poljanica kneg. M. Budrišić u 21h

Lutkarsko-glazbene predstave “TONKO I MUORE” / (uto.) 6.8.2019 – Poljanica kneg. M. Budrišić u 21h

0
Lutkarsko-glazbene predstave “TONKO I MUORE” / (uto.) 6.8.2019 – Poljanica kneg. M. Budrišić u 21h

Foto: RabDanas

 

Priča je to o dječaku Tonku koji živi okružen planinama te nikada nije bio na moru. Tek kada se popne na vrh planine vidi more, modro i daleko, koje budi njegovu maštu. Kada padne noć, granice koje mu postavlja stvarnost u snovima nestaju. Tonkov krevet pretvara se u brod i on postaje mali od mora i palube – pravi moreplovac. No, prilikom jedne morske nezgode koja se dogodi u snovima na Tonkovu licu ostaje neizbrisiv trag koji čak ni u stvarnosti ne prestaje postojati. Kako će se Tonko rješiti toga misterioznog otiska i tko će mu u tome pomoći, pokazat će predstava.

Rab danas oglas

 

Uz dvije lutkarice, Martu Banić i Ivu Tadej, predstavu izvode i dvoje glazbenika – Marta Kolega i Zlatko Ratkajec, koji uživo na sceni autorskim skladbama, pjevanjem i instrumentalnom improvizacijom prate animaciju lutaka koristeći frulu, kalimbu, tamburicu i gitaru.

 

U oblikovanju karaktera likova i mjesta radnje koje se nalazi negdje između mora i kopna srednjeg Jadrana, predstava pronalazi uporište na otoku Ugljanu – mjestu Kali i kaljskoj kulturnoj baštini. Osim književnog govora u predstavi se govori na kaljskom narječju, a korišteni su i elementi glazbene baštine toga mjesta.

 

Predstava u Rabu održava se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i pod pokroviteljstvom Grada Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime