Home Najave Predavanje pod naslovom “Što je Bitcoin?” digitalni novac 21. stoljeća / (pet.) 23.8. u 18h

Predavanje pod naslovom “Što je Bitcoin?” digitalni novac 21. stoljeća / (pet.) 23.8. u 18h

0
Predavanje pod naslovom “Što je Bitcoin?” digitalni novac 21. stoljeća / (pet.) 23.8. u 18h

Foto: RabDanas

 

S ograničenom količinom od ukupno ne više o 21 milijun Bitcoina koji će se nalaziti u optjecaju do 2140 godine – Bitcoin je novac s najstrože ograničenom količinom. Radi svoje digitalne prirode, Bitcoin je relevantan za cijeli svijet, bez obzira na državne granice i lokalne valute. Sigurnost i integritet Bitcoin mreže neprestano održavaju tisuće računala “rudara” koji u tu svrhu, procjenjuje se, godišnje utroše oko 45 TWh energije (za usporedbu, cijela Hrvatska godišnje troši oko 17 TWh).

Rab danas oglas

 

Ovo su samo neki od razloga spektakularnog rasta vrijednosti Bitcoina unutar prošlog desetljeća. 2010. godine zabilježena je prva transakcija u kojoj je osoba platila dvije velike pizze 10 000 Bitcoina, koji bi danas vrijedili preko stotinu milijuna američkih dolara! Fenomen su primijetili primijetili su i aktivno proučavaju svi “igrači” u svijetu financija, energetike, kriptografije i informatike, pa smo tako nedavno svjedočili spominjanju Bitcoina od strane američkog predsjednika Donalda Trumpa, predstavnika Svjetske banke, Europske središnje banke, njujorške burze vrijednosnih papira (NYSE) i mnogih drugih.

 

Što Bitcoin znači za budućnost novca s obzirom na geopolitičke, ekonomske, tehnološke, sociološke i demografske trendove u svijetu saznajte na predavanju. Ulaz je slobodan – vidimo se!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime