logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 15 Listopad 2019 10:07

Prijave na Radionicu filcanja vune u Loparu / 23.10.2019. u 19:00h

Napisao/la CZK Lopar
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Prijave na Radionicu filcanja vune u Loparu / 23.10.2019. u 19:00h CZK Lopar

Mali i veliki kreativci, zadovoljstvo nam je pozvati vas na Radionicu filcanja vune koja će se održati 23.10. u 19,00 sati u prostoru DVD-a Lopar.

 

Radionicu će voditi dizajnerica tekstila i odjeće Vesna Jakić (Ruta Wool & Design), a broj sudionika je ograničen pa vas stoga molimo da se, ukoliko ste zainteresirani,prijavite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili 099/814-0712.

Sav alat i materijal osigurava organizator.

 

Radionicu organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar te je sudjelovanje besplatno.

 

Istoga dana, u jutarnjim satima, dio učenika PŠ Lopar također će se upoznati s obradom vune kroz uvodno predavanje o vuni i promociju nagrađivane slikovnice „Majstor Macmalić“ te radionicu filcanja prilagođenu uzrastu djece.

 

Više o Ruti na saznajte na linku

 

O Radionici filcanja vune

Voditeljica Radionice filcanja vune je gđa Vesna Jakić, dizajnerica tekstila i odjeće, članica ULUPUH-a, dugogodišnja edukatorica i kreativna voditeljica Rute iz Cresa. Na radionici polaznike upoznaje s pričom o vuni, o problematici bacanja vune i što se s njom sve može napraviti tehnikom filcanja. Radionica je namijenjena svima zainteresiranima, od djece vrtićkog i školskog uzrasta do odraslih, uz prethodnu prijavu. Kroz višegodišnje vođenje radionica Ruta iz Cresa stekla je veliko iskustvo u radu s djecom, mladima, odraslima, djecom s posebnim potrebama, turistima i team buliding grupama. Provela je i razne edukacije za profesore i studente tekstilnog dizajna i likovnog odgoja.

 

Promocija slikovnice „Majstor Macmalić“

Svjesni činjenice da djeca osobito vole patuljke i priče o patuljcima, jer su mali kao djeca i pružaju im mogućnost uživljavanja u mnoge poetične priče iz prirode, Ruta je odlučila s djecom ući u trag tajnama Macmalića - dobrog duha šume Tramuntane.

Projekt započet 2005. godine i traje do danas, kroz kreativni rad s odbačenom ovčjom vunom otoka Cresa, nastoji ekološki osvještavati djecu i mlade, te ih ponukati na očuvanje prirode i tradicije svoga kraja. U sklopu projekta objavljena je i slikovnica „Majstor Macmalić“ na hrv.-engl. i hrv.-talijanskom i hrv.-njemačkom jeziku.

Slikovnica ima i svoju edukativnu priču vezanu za vunu i filcanje i slikovnicu prati vrećica sa svim potrebnim matrijalom da se prikazano i objašnjeno i napravi. Tekst je spjevala socijalna pedagoginja Mirjana Mauhar, a ilustrirala akademska slikarica Ivana Tomić. Ovako oživljena otočka legenda predana je svijetu kao poruka malih otočana za budućnost. A njome Macmalić poručuje: „poštuj prirodu i sačuvaj je za budućnost!“

Pročitano 1341 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1