logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 08 Studeni 2019 16:27

Novi ciklus radionica lončarstva za učenike PŠ Lopar u sklopu projekta "Gradim svoj svijet"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Centar za kulturu Lopar od 2017. godine proveo je nekoliko ciklusa radionica iz područja osnova lončarstva u kojima su sudjelovali prvenstveno srednjoškolci i odrasli. Ove godine, u sklopu programa „Gradim svoj svijet“ kojeg Centar za klulturu Lopar provodi uz potporu Primorsko-goranske županije i Općine Lopar, radionice će biti prilagođene djeci mlađeg uzrasta i gostovat će tijekom studenog u Područnoj školi Lopar.

 

Tamo će s učenicima 3. i 4. razreda biti odrađen ciklus od šest radionica, a osim upoznavanja osnovnih principa lončarstva, cilj je kod polaznika osvijestiti civilizacijski iskorak koji je donio izum lončarskog kola, učinivši izradu glinenog posuđa bržom, jednostavnijom, preciznijom i profinjenijom.

 

Projekt „Gradim svoj svijet“ Centar za kulturu Lopar pokrenuo je prije četiri godine te je u suradnji sa školom i vrtićem proveden niz vrlo uspješnih radionica kojima se nastoji djecu od malih nogu senzibilizirati za različite umjetničke izričaje i potaknuti ih na kreativno izražavanje.

Pročitano 1483 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1