Home Najave Rapska plovidba d.d. – Obilježavanje blagdana sv. Nikole, omiljenog blagdana pomoraca

Rapska plovidba d.d. – Obilježavanje blagdana sv. Nikole, omiljenog blagdana pomoraca

0
Rapska plovidba d.d. – Obilježavanje blagdana sv. Nikole, omiljenog blagdana pomoraca

Foto: Izvor: Rapska plovidba d.d.

 

Program obilježavanja započet će polaganjem vijenca u more s brodice “Maslina”, čime će se odati počast svim stradalim pomorcima i brodarcima. Vijenac će položiti gospoda Kristijan Grce, lučki kapetan Ispostave Rab i Nenad Šimičić, predsjednik Udruge kapetana otoka Raba i zapovjednik na trajektima Rapske plovidbe. Polaganje vijenca melodijom “Put u vječnost” popratit će gospodin Ivan Mile Šegota. Ovo je samo jedan dio priče o bogatoj povijesti pomorstva na otoku, koja seže u davna vremena, na što Rabljani mogu biti ponosni.

Rab danas oglas

U 10.00 sati upravo u crkvici sv. Nikole bit će služena sv. misa, nakon koje slijedi uobičajeno druženje svih ljudi koji vole more i žive od mora.

 

Dani su adventa pa to daje posebni značaj svekolikim sadržajima vezanim za blagdan sv. Nikole, koji se organiziraju na otoku, odnosno Gradu Rabu i u Općini Lopar.

Organizatori ovogodišnje svečanosti obilježavanja blagdana sv. Nikole su osim Rapske plovidbe, Grad Rab, Lučka uprava Rab, TZG Rab i drugi, a isto tako se tradicionalno u organizaciju uključuje Sportsko ribolovno društvo “Dolin” iz Barbata, Sportsko ribolovno društvo “Tunera” iz Supetarske Drage i Društvo sportske rekreacije “Kampor” koji će pripremiti domaće delicije od plodova mora i sve ponuditi uz pomoć osoblja restorana “Velum”.

 

Donacije Rapske plovidbe namijenjene djeci

Osim pomorcima, blagdan sv. Nikole omiljen je i djeci pa je Rapska plovidba i ove godine dala prigodnu donaciju Dječjem vrtiću “Pahuljica” te donira prigodnu predstavu koju Pučko učilište Rab organizira za djecu. Kao što je također uobičajeno, na blagdan sv. Nikole Rapska plovidba će prezentirati plovni red svojih trajekata za 2020. godinu.

 

Od 1963. godine, od kada je prvim trajektom „Ćutin“ s plovidbom krenula trajektna linija kopno – otok Rab, pa sve do danas kada Mišnjak i Stinicu povezuje ponos rapskog brodara, najnoviji trajekt “Četiri zvonika”, posade Rapske plovidbe svojim su trajektima prevezli više od 33 miliona putnika i više od 10 miliona vozila.

 

Koristimo prigodu da vam čestitamo blagdan sv. Nikole, kao i da uputimo lijepe želje za dolazeće božićne i novogodišnje blagdane.

 

S poštovanjem, Rapska plovidba d.d. – Dragan Andrić, direktor

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime