logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 11 Siječanj 2020 08:12

Uskoro počinju karnevalske svečanosti u organizaciji Karnevalskog odbora Grada Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Podizanjem karnevalske zastave i predajom ključeva grada meštrici karnevala u petak 17. siječnja započet će ovogodišnje karnevalske svečanosti u organizaciji Karnevalskog odbora Grada Raba. Istoga dana u Kinu Rab s početkom u 19.30 sati voditeljsko-komičarski dvojac Mario Lipovšek Battifiaca i Davor Jurkotić (Bele udovice), uz vesele taktove grupe “Cukar i Caffe”, još će jednom svojim specifičnim humorom začiniti izbor za kralja rapskoga karnevala. 

 

Udruga Komin ponovno će svojim angažmanom djeci uljepšati dvije karnevalske nedjelje u veljači (9. i 16. veljače), a draški Beli maškari 22. veljače nastavit će svoju lijepu tradiciju maškarane promenade mjestom uz završno sučeljavanje “Dva pokaranih” na prostoru ACI marine s početkom u 16 sati.

 

Nedjelja 23. veljače rezervirana je za uvjek veselu i brojnu Dječju redutu pod vodstvom kostimiranih volontera Udruge KOCKA, čiji će se program, nakon okupljanja na Trgu sv. Kristofora u 14.30 sati, nastaviti pola sata kasnije u gradskoj sportskoj dvorani.

 

Za završni dan Mesopusta u utorak 25. veljače rapske će se maškare najprije okupiti u 14 sati na Trgu sv. Kristofora, odakle će se u povorci uputiti prema Trgu Municipium Arba na kojem će u 15 sati početi tradicionalno Suđenje Juri Piškancu, rapskom zlotvoru i dežurnom krivcu za sve nedaće koje su pogodile Rab u protekloj godini. Za gastronomsku ponudu bit će zadužene Udruga “Komin” i DŠR “Kampor”, a u glazbenom dijelu programa maškare će zabavljati grupa “Pešekani”.

Pročitano 993 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia