Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 30 Siječanj 2020 12:10

RAB – Program 15. Noći muzeja / (pet.) 31.1.2020.

Napisao/la Barbara Marelić (POU Rab)
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U sklopu programa u petak, 31. siječnja 2020. godine, a u organizacji Pučkog otvorenog učilišta Rab, zainteresirani će imati priliku pogledati neke od brojnih zbirki koje se čuvaju u sakralnim i profanim prostorima, a koje veći dio godine nisu dostupne očima javnosti.

 

Program će obuhvaćati i stručna predavanja i prezentacije o pojedinim segmentima rapske i kvarnerske kulturno-povijesne baštine – predavanje arheologa Ranka Starca, kustosa u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka „Rab – otok arheološke i kulturno-povijesne baštine“ te predavanje dugogodišnjeg glavnog konzervator pri Ministarstvu kulture RH i predsjednika vijeća za kulturna dobra prof. Miljenka Domijana, "Rapska baština u velikim muzejima" u Kinu Rab.

 

Osim toga posjetitelji će moći pogledati Samostan sv. Bernardina Sijenskog, odnosno postav samostanskog muzeja, Izložbu etnografske zbirke Udruge Komin u Barbatu, razgledati prostor Udruge rapskih samostreličara, prostor Limene glazbe DVD-a Rab, Gradski lapidarij, te sakralnu zbirku u crkvi sv. Justine.

Pročitano 891 puta